Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ungaria U21 - România U21, la Euro 2021 | Mutu, încrezător în echipa sa: "Suntem mai valoroși"

Cosmin Cioboata

Actualizat 26/03/2021 la 17:06 GMT+2

Ungaria U21 - România U21, la Euro 2021 | "Tricolorii mici", pregătiți de Adrian Mutu, vor juca mâine (ora 19:00) împotriva naționalei țării gazdă, în etapa a 2-a a grupelor de la Campionatul European de tineret. Partida va putea fi urmărită în format livetext pe eurosport.ro.

Adrian Mutu, antrenorul Rapidului

Credit imagine: Getty Images

România U21 va juca mâine un meci esențial în contextul calificării în sferturile Campionatului European de tineret. "Tricolorii mici" vor da piept la Budapesta cu Ungaria U21 (mâine, ora 19:00), iar selecționerul Adrian Mutu este conștient de importanța partidei.
România U21 a debutat cu o remiză în fața Olandei U21, scor 1-1, după un joc promițător reușit de naționala noastră. De cealaltă parte, Ungaria U21 a fost învinsă categoric de Germania U21, scor 0-3, într-o partidă dominată de la un capăt la altul de nemți.
La conferința de presă premergătoare meciului de la Budapesta, Mutu a vorbit cu multă încredere despre jucătorii săi și speră că aceștia vor reuși să obțină cele 3 puncte.

Ungaria U21 - România U21, la Euro 2021 | Adrian Mutu, încrezător în echipa sa: "Suntem mai valoroși"

Selecționerul României U21 a etichetat confruntarea cu Ungaria U21 drept un "derby", ținând cont de rivalitatea dintre cele două țări, la nivel fotbalistic, precum și de orgoliul rănit al maghiarilor.
Naționala Ungariei își joacă mâine, contra "tricolorilor mici", ultima șansă de calificare în sferturi la turneul pe care îl găzduiește.
Mutu consideră că, la ora actuală, România este mai valoroasă decât adversara de mâine:
"Derby-ul rămâne derby, așa îl vedem, este un meci foarte greu. Sunt sigur că Ungaria va juca cu multă ambiție, așa cum o să facem și noi, și sper să câștigăm. Cred că avem o echipă mai valoroasă.
Cred în echipa mea și sunt sigur că baieții sunt conștienți de asta. Ungaria a investit mult în infrastructură, în copii și juniori, și sperăm ca într-o zi să ajugem și noi la același nivel.
Nu știu cu ce ne ajută, pe lângă faptul că avem un meci dificil, faptul că ei își joacă ultima șansă de calificare. Astfel, meciul va fi și mai dificil. Suntem conștienți că, dacă vom lua cele 3 puncte, vom avea șanse mari să ne calificăm în sferturi", a spus Adrian Mutu, la conferința de presă.

Ungaria U21 - România U21, la Euro 2021 | Adrian Mutu cunoaște bine naționala maghiară: "Cel mai mult contează victoria!"

Adrian Mutu a spus că jucătorii săi vor trebui să pregătească un joc echilibrat, în care să fie atenți atât pe faza defensivă, cât și în atac.
Selecționerul României U21 încă nu s-a decis asupra echipei de start, dar a declarat că până la ora meciului va ști ce jucători va folosi împotriva Ungariei, "o echipă pe care o cunoaște destul de bine".
Pentru Mutu, victoria rămâne principalul obiectiv din meciul de la Budapesta:
"Ca să facem faza de atac foarte bine trebunie să avem și o apărare bună. Cuvântul cheie de mâine va fi echilibru, iar ceea ce contează cel mai mult este victoria.
Cred că băieții au jucat 90 de minute foarte bune (n.r. - în meciul cu Olanda U21). Pe durata unui meci întreg se întâmplă multe lucruri. Sunt minute în care te aperi, minute în care ataci... Încă nu am decis cum vom juca, nu am stabilit echipa de start. Am niște dubii, dar până mâine voi ști.
Cunosc destul de bine echipa Ungariei și sunt sigur că vom vedea o echipă și mai ambițioasă, mai dornică de victorie, mai așezată decât în meciul trecut (n.r. - cu Germania U21), o echipă care va încerca să domine, mai ales că joacă acasă și împotriva României.", a mai declarat Mutu.

Euro 2021 | CLASAMENTUL GRUPEI A, ÎNAINTEA MECIULUI UNGARIA U21 - ROMÂNIA U21

După primele două jocuri, Germania U21 este liderul grupei A, în timp ce România U21 ocupă locul al 3-lea.
  • 1. Germania 3p
  • 2. Olanda 1p
  • 3. România 1p
  • 4. Ungaria 0p
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo