Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Israel U21 e în semifinalele Campionatului European! Victorie la penalty-uri, în sfertul cu Georgia

Dani Morar

Actualizat 01/07/2023 la 23:06 GMT+3

Israel U21 s-a calificat în semifinalele Campionatului European de tineret, după ce a trecut la penalty-uri de una dintre țările organizatoare: Georgia. A fost 0-0 în timpul regulamentar, dar și după cele două reprize de prelungiri, astfel că totul s-a decis la loviturile de departajare.

Georgia U21 - Israel U21. Sursa foto: GSP.

Credit imagine: Eurosport

Israel U21 a elimiant supriza Georgia U21 de la Campionatul European de tineret. Partida s-a încheiat fără goluri, astfel că s-au jucat două reprize de prelungiri. Scorul a fost în continuare 0-0, iar Israel a ajuns în semifinalele EURO, după ce a câștigat cu 4-3 la penalty-uri.
Prima ocazie a venit după 5 minute. Tugerman a trecut cu ușurință de fundașii adverși, însă a șutat pe lângă poartă. Tot israelienii au fost periculoși și la jumătatea primei reprize, dar mingea trimisă de Gloukh a trecut mult peste.
Același Oscar Gloukh a ratat o șansă bună de a marca, în minutul 35. Decarul a avut un spațiu bun și a tras de la marginea careului. Execuția sa a fost cadrată perfect, dar portarul Georgiei a intervenit excelent.
Până la pauză, tot Israel a fost mai periculoasă, dar Mamardashvili a intervenit din nou. În debutul reprizei secunde, Gandelman a trimis un șut în partea stângă a porții, dar portarul georgienilor a reacționat superb.
Georgia a avut prima mare ocazie în minutul 66, prin Georgiy Tsitaishvili. Acesta a pătruns în careu, dar șutul său a fost blocat, obținând doar un corner. Azarovi a trimis apoi o pasă în adâncime, interceptată în ultima clipă de fundașii georgieni.
S-au acordat 5 minute de prelungiri în repriza a doua, iar la ultima fază, Geogria putea da lovitura din marginea careului. Nu a fost cazul, astfel că s-a intrat în prelungiri. În prima repriză, Oz Bilevi a pătruns în careu, dar portarul georgienilor a respins din nou.
S-a terminat fără gol marcat, astfel că s-a ajuns la penalty-uri. Georgia a marcat Azarovi, dar Cohen a egalat. S-a ajuns la 2-2, moment în care georgienii au ratat prima lovitură de departajare. Gazdele au ratat și cea de-a 5-a lovitură de la 11 metri, astfel că Israel U21 s-a calificat în semifinalele EURO.
Echipele de start:
  • Georgia U21: Mamardashvili - Azaovi, Sazonov, Kalandadze, Gelashvilli - Tsitaishvili, Mekvabishvili, L. Gagnidze, Gocholeishvili - Davitasvili, Gagua
  • Israel U21: Peretz - Lemkin, Gandelman, Cohen - Jaber, Azulay, Kartsev, Gloukh, Hajaj - Turgeman, Gurno
Citește și:

Tabloul sferturilor de finală de la EURO U21

Sâmbătă, 1 iulie
  • Ora 19:00 Georgia U21 - Israel U21 0-0, 3-4, după penalty-uri
  • Ora 22:00 Spania U21 - Elveția U21 (Stadionul Giulești, București)
Duminică, 2 iulie
  • Ora 19:00 Anglia U21 - Portugalia U21 (Stadionul Shengelia, Kutaisi)
  • Ora 22:00 Franța U21 - Ucraina U21 (Cluj Arena, Cluj)
Semifinale:
Miercuri, 5 iulie
  • Ora 19:00 1A/2C vs 1C/2A (Batumi Arena, Batumi)
  • Ora 22:00 1B/2D vs 1D/2B (Stadionul Steaua, București)
Finala:
  • Sâmbătă, 8 iulie, ora 19:00 (Batumi Arena, Batumi)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo