Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Italia se teme de un "biscotto" între Franța și Elveția, la Cluj. Reacția selecționerului din Hexagon

Cristian Mihală

Publicat 28/06/2023 la 10:28 GMT+3

Italia se teme de un posibil aranjament între Franța U21 și Elveția U21 la ultimul meci al grupei D. Tehnicianul "Les Bleuets" respinge categoric un astfel de scenariu, catalogând drept fabulații temerile italienilor.

Rovella et Koné à la lutte lors de France - Italie Espoirs

Credit imagine: Getty Images

Cu 6 puncte după două partide, Franța este pe primul loc în Grupa D și e cu un pas în sferturile Campionatului European Under 21. Italia și Elveția au acumulat 3 puncte înainte de ultima rundă și vor lupta pentru a merge mai departe, în fazele eliminatorii.
Teoretic, un succes pentru "Gli Azzurrini" contra Norvegiei ar trebui să fie suficient pentru sferturi, dar italienii se tem de un "biscotto" între Franța și Elveția. Concret, dacă Țara Cantoanelor se impune cu un scor de 3-2 (sau mai mare, tot la o diferență de un gol), Elveția și Franța ar merge la braț în sferturile competiției.
Italienii și-au adus aminte de ce li s-a întâmplat la Euro 2004, când Suedia și Danemarca au făcut o remiză de salon, 2-2, în ultimul meci al grupei, squadra azzurra fiind retrogradată pe locul 3 în grupă.
"Un posibil "biscotto" îi îngrijorează pe fanii italieni, înainte de ultimele partide din grupă. Trebuie să sperăm că Elveția și Franța nu vor proceda așa cum au făcut Suedia și Danemarca la Campionatele Europene din 2004", titrează sport.virgilio.it.

Francezii se apără: "Fabulații"

Selecționerul Franței, Sylvain Ripoll, a catalogat un astfel de scenariu drept o inepție, garantând că echipa sa se concentrează exclusiv pe obținerea celor trei puncte în disputa de la Cluj.
Ripoll a explicat că jucătorii săi nici măcar nu au habar de aceste calcule făcute de italieni și vor juca având motoarele turate la maximum, în condițiile în care o înfrângere cu 0-1 sau 1-2 ar însemna eliminarea din competiție.
"E dovada unei imaginații incredibile, e impresionantă creativitatea unora. Sunt doar fabulații. Nici nu vrem să ajungem la calcule. Abordăm acest meci la victorie, pentru că dorim să ne păstrăm locul 1. Obiectivul este să câștigăm cât mai clar posibil", a explicat Ripoll înainte de confruntarea de la Cluj.
În sferturile Campionatului European organizat de România și Georgia s-au calificat deja Georgia U21 (care a câștigat o grupă din care au făcut parte Olanda și Belgia), Portugalia U21, Spania U21 și Ucraina U21.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo