Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Surpriză uriașă la EURO U21! Campioana en-titre, aproape de a fi eliminată încă din faza grupelor

Nicu Savin

Actualizat 25/06/2023 la 23:45 GMT+3

Germania U21, campioana en-titre, a fost învinsă cu 2-1 de Cehia U21 și este aproape de a părăsi Campionatul European din România și Georgia încă din faza grupelor. Anglia și-a asigurat deja locul în sferturi, în timp ce Italia a obținut o victorie capitală în fața Elveției și speră în continuare la accederea în faza eliminatorie.

Germania U21 - Cehia U21 1-2 (Campionatul European 2023)

Credit imagine: Eurosport

UPDATE | S-a terminat și ultimul meci din faza a 2-a a grupelor de la EURO U21. Franța a trecut la limită de Norvegia, scor 1-0. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Michael Olise în minutul 57.
Deși are 6 puncte după două meciuri, Franța nu este calificată matematic în sferturi. În ultimul meci, francezii vor juca cu Elveția, iar dacă vor pierde și Italia va bate Norvegia, vor termina grupa pe locul 3. În același timp, nici Norvegia nu este eliminată, deși nu are niciun punct. Scandinavii trebuie să învingă Italia la două goluri diferență și să spere că Franța va câștiga cu Elveția.
Știrea inițială
Campionatul European U21 a fost o dezamăgire pentru România, deja eliminată din competiție, dar fanii din țara noastră pot să urmească în continuare la lucru cei mai buni tineri jucători din Europa. Astăzi au fost programate partidele din etapa a 2-a grupelor C (Cluj Napoca) și D (Batumi).
Italia a pierdut în primul meci contra Franței, după un meci cu mari erori de arbitraj, și era obligată să bată Elveția pentru a mai avea șanse reale la sferturi. Italienii au făcut o primă repriză mare și la pauză au condus cu 3-0, după golurile lui Pirola (min.6), Gnonto (min.11) și Parisi (min.45+4). Elveția a marcat de două ori în startul reprizei secunde, prin Imeri (min.47) și Amdouni (min.52), dar formația antrenată de Paolo Nicolato a ținut de rezultat până la final.
De la ora 21:45, Franța va întâlni Norvegia, iar o victorie a scandinavilor ar face ca toate cele 4 echipe să aibă câte 3 puncte înainte de ultima etapă. Dacă Franța își va respecta statutul de favorită și va câștiga, atunci va fi în proporție mare calificată.

Germania U21, campioana en-titre, aproape eliminată de la EURO

În grupa C, Anglia a obținut deja biletele pentru sferturi, după o victorie fără emoții în fața Israelului, scor 2-0. Golurile britanicilor au fost marcate de Anthony Gordon (min.16) și Emile Smith Rowe (min.68).
Lupta pentru locul doi în grupă este una palpitantă, după ce Germania a pierdut în fața Cehiei. Nemții au fost conduși cu 1-0 la pauză, după golul marcat de Vaclav Sejk în minutul 33, dar au reușit să egaleze în repriza secundă, grație reușitei semnate de Angelo Stiller în minutul 70. Un punct nu era foarte bun pentru nemți, care au atacat cu toate liniile, dar Cehia a mai lovit o dată, prin Martin Vitik, în minutul 87, după un corner. Finalul a reprezentat un adevărat asalt la poarta cehilor, dar nemții au ratat din toate pozițiile și tabela nu s-a mai modificat.
În acest moment, campioana en-titre e pe locul 3, cu un punct adunat în două meciuri, la fel ca Israel, dar cu un golaveraj mai bun. Cehia are 3 puncte, astfel că formația lui Antonio Di Salvo este obligată să câștige cu Anglia în ultimul meci și să spere că Cehia nu va bate Israelul. Primul criteriu de departajare în caz de egalitate de puncte este golaverajul, astfel că și diferențele de scor din ultima rundă vor fi extrem de importante.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol