Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CFR Cluj este la mâna ei! Scenariile în care ardelenii se califică în primăvara Conference League

Nicu Savin

Publicat 28/10/2022 la 00:37 GMT+3

CFR Cluj a pierdut categoric pe terenul celor de la Sivasspor, dar are în continuare șanse reale de a ajunge în primăvara europeană. Ardelenii vor juca ultimul meci din grupe acasă, cu FC Ballkani, iar o victorie ar garanta prezența în 16-imi. Echipa lui Dan Petrescu nu mai poate câștiga grupa.

CFR Cluj

Credit imagine: Getty Images

CFR Cluj nu a mai repetat meciurile bune făcute cu Slavia Praga și a pierdut lamentabil pe terenul turcilor de la Sivasspor, scor 0-3. În celălalt meci al grupei, Slavia Praga a câștigat la limită pe terenul celor de la Ballkani, 1-0, rezultat care complică enorm situația. În acest moment, Sivassapor este lider, cu 10 puncte, CFR și Slavia au câte 7 puncte, iar Balkkani a rămas cu 4 puncte și este out din competiție.
Un singur lucru este cert în ecuația calificării, acela că Sivasspor este unica echipă sigură de prezența în primăvară. Din fericire, CFR Cluj este în continaure la mâna ei pentru a merge mai departe. Pentru a fi sigură de asta, echipa lui Dan Petrescu trebuie să câștige duelul cu Ballkani din ultima etapă.
Slavia Praga va juca acasă cu Sibvasspor, iar o victorie a cehilor ar duce la o situație incredibilă, în care primele 3 clasate ar avea 10 puncte. Departajarea se va face pe baza unui clasament în 3 între CFR, Slavia și Sivasspor, iar ardelenii ar termina pe locul doi, grație celor 6 puncte obținute în dubla cu cehii. Sivasspor ar avea 7 puncte în această ierarhie, iar Slavia doar 4, urmând a fi eliminată.

CFR Cluj, la mâna ei în lupta pentru primăvară

Evident, CFR se poate califica mai departe și dacă nu bate pe Ballkani, cu condiția să nu scoată un rezultat mai slab decât cel obținut de Slavia cu Sivasspor. De exemplu, dacă CFR face egal cu Ballkani și Slavia face egal cu Sivasspor, ardelenii vor termina pe locul doi, grație rezultatelor mai bune din meciurile directe cu cehii.
Dacă CFR și Slavia vor pierde meciurile din ultima etapă, atunci se va ajunge la un clasament în 3 între CFR, Slavia și Ballkani (7 puncte). Și în această situație campioana României ar termina pe locul doi, deoarece a adunat 7 puncte din duelurile cu adversarele directe, cu unul mai mult decât Slavia și cu 3 mai multe decât Ballkani.
Așadar, CFR Cluj depinde numai de ea dacă va ajunge sau nu în primăvara europeană, dar poate obține acest lucru și prin jocul rezultatelor, în caz că nu va câștiga ultimul meci. De notat că indiferent de scenariu, CFR nu mai poate câștiga grupa, astfel că va juca în 16-imi dacă va ajunge în fazele eliminatorii, în fața unei echipe venite din Europa League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo