Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CFR Cluj pierde la scor de neprezentare cu Sivasspor! Totul se decide în ultima etapă din grupă

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 27/10/2022 la 23:53 GMT+3

CFR Cluj a pierdut partida din Turcia cu 3-0 și totul se va decide în ultima etapă a grupei. Ardelenii sunt obligați să o învingă pe Ballkani, pentru a nu depinde de rezultatul meciului dintre Slavia Praga și Sivasspor, din ultima etapă.

Sivasspor - CFR Cluj (Conference League)

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Dani Morar
CFR Cluj a pierdut cu 3-0 pe terenul lui Sivasspor, dar păstrează șanse foarte mari la primăvara europeană. Slavia Praga a câștigat cu 1-0 celălalt meci al grupei, astfel că ardelenii trebuie să o învingă pe Ballkani pentru a nu depinde de cealaltă partidă din ultima etapă. Formația antrenată de Dan Petrescu se poate califica și dacă nu obține un rezultat mai slab decât cehii, cu care sunt la egalitate de puncte.
Situația cea mai complicată va fi în cazul în care Slavia Praga o bate pe Sivasspor în ultima etapă. Atunci cehii și turcii ar acumula 10 puncte fiecare, iar CFR ar face acelasși număr de puncte cu o victorie în fața lui Ballkani. În acest caz, departajarea se va face la golaveraj.
N'Jie a avut prima ocazie a meciului pentru Sivasspor, dar șutul său de la marginea careului a fost reținut de Scuffet. CFR Cluj a replicat în minutul 12, prin Janga, dar a obținut doar un corner.
Dia Saba l-a mai încercat o dată pe portarul campioanei României, din lovitură liberă. Israelianul a șutat violent, sub bară, dar goalkeeper-ul a fost din nou la post și a scos. Arbitrul nu a observat intervenția și nu a acordat corner, stârnind furia turcilor.
Sivasspor a forțat la mijlocul primei părți și Yatabare a deschis scorul, după ce, inițial, irosise o altă ocazie. În primă fază, gazdele au construit o fază superbă, dar atacantul a ratat de puțin ținta. A doua încercare a fost cu noroc, atacantul fiind cel care a deviat o mingea venită de la Arslan și l-a învins pe portarul românilor. Pe imagini s-a observat o mică poziție de offside, dar lipsa VAR-ului a făcut ca golul să fie validat.
Citește și:

CFR Cluj va depinde de propriul rezultat în ultima etapă

Până la pauză, Janga a mai ratat două șanse bune de a egala. Roger i-a trimis o centrare pe jos atacantului din Mali, dar șutul său la colțul scurt a fost repsins în corner. Peste alte câteva minute, el a mai primit o pasă bună de la Camora, dar nu a avut noroc nici de această dată.
Partea secundă a început cu CFR în atac. Deac a executat un corner, iar mingea a ajuns la Roger, care aștepta la marginea careului. Șutul său a trecut de puțin pe lângă vinclu, dar s-a dictat lovitură liberă pentru un fault. Cristi Manea a bătut bine, dar fără intensitate, astfel că Vural a reținut mingea fără mari probleme.
Totuși, turcii au mai lovit o dată, în minutul 65. În urma unei lovituri libere din partea stângă, jucătorii gazdelor au trimis puternic în careu după o schemă, iar Gradel a înscris, în urma unei devieri nefericite a fundașilor clujeni. Același Gradel a avut șansa unui 3-0, dar lobul său a căzut pe plasa porții.
Yatabare nu a mai iertat și a majorat scorul la 3-0 până la urmă. Saba a tras puternic de la distanță, iar mingea respinsă de Scuffet a fost reluată în poartă de atacant din Mali, care face dubla.
CFR Cluj o întâlnește pe teren propriu pe Ballkani, în ultima etapă, iar Slavia Praga primește vizita lui Sivasspor. Iată clasamentul grupei G înaintea ultimei etape:
1. Sivassspor – 10 puncte (10-6 golaveraj)
2. CFR Cluj – 7 puncte (4-5 golaveraj)
3. Slavia Praga – 7 puncte (5-6 golaveraj)
4. FC Ballkani – 4 puncte (8-10 golaveraj)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo