Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CFR Cluj își poate lua revanșa cu Slavia Praga! Sivasspor și KF Ballkani, celelalte adversare din Conference League

Alex Masgras

Publicat 26/08/2022 la 17:42 GMT+3

CFR Cluj și-a aflat astăzi adversarele din grupele UEFA Europa Conference League. Campioana României va face parte din Grupa G, grupă din care mai fac parte Slavia Praga, Sivasspor și Ballkani.

Fenerbahce - Slavia Praha

Credit imagine: AFP

CFR Cluj și-a aflat vineri adversarele din grupele Conference League. Calificată pentru al doilea an la rând în această competiție, echipa lui Dan Petrescu le va întâlni pe Slavia Praga, Sivasspor și Ballkani în faza grupelor.
Slavia Praga, fosta echipă a lui Nicolae Stanciu, este vicecampioana sezonului trecut din Cehia. Anul acesta, Slavia a jucat trei tururi preliminare în Conference League și a trecut pe rând de St. Josephs (Gibraltar), Panathinaikos (Grecia) și Rakow (Polonia). În play-off, Slavia a reușit să întoarcă rezultatul înregistrat în tur (1-2) și a obținut calificarea în 120 de minute, scor 2-0.
Anul trecut, Slavia Praga a ajuns până în sferturile de finală din Conference League, acolo unde a fost eliminată de Feyenoord, cea care avea să piardă în ultimul act contra celor de la AS Roma. În noul sezon din Cehia, Slavia Praga se află pe primul loc după patru etape, cu 9 puncte, la egalitate de puncte cu rivala Sparta Praga.
Feyenoord Slavia
CFR Cluj și Slavia Praga s-au întâlnit și în sezonul 2019/20, în play-off-ul UEFA Champions League. Atunci, cehii au obținut calificarea în grupele celei mai importante competiții europene, după ce au câștigat ambele partide ale dublei cu 1-0.
  • 55,93 milioane de euro este cota de piață a lotului celor de la Slavia Praga, potrivit transfermarkt.com, în timp ce lotul celor de la CFR Cluj este cotat la 27,8 milioane de euro.

Sivasspor și Ballkani, celelalte adversare ale celor de la CFR Cluj în grupele Conference League

Sivasspor a încheiat sezonul trecut din Turcia pe locul 10, dar a cucerit Cupa Turciei, lucru care a calificat-o în play-off-ul Europa League. Acolo, turcii i-au întâlnit pe suedezii de la Malmo, care au câștigat dubla cu 5-1, iar Sivasspor trebuie să se mulțumească cu prezența în Conference League.
În actualul sezon din Turcia, Sivasspor nu are un început prea bun. După trei etape, echipa care l-a dorit în această vară pe Olimpiu Moruțan se află pe locul 13, cu doar 2 puncte obținute.
sivasspor villarreal
Sivasspor revine astfel în grupele unei competiții europene, după ce a ratat anul trecut calificarea în grupele Conference League. Până acum, Sivasspor a mai ajuns o singură dată în grupe, în sezonul 2020/21, atunci când a încheiat pe locul al treilea grupa din Europa League din care au mai făcut parte Villarreal, Qarabag și Maccabi Tel Aviv.
  • 27,85 milioane de euro este cota de piață a lotului lui Sivasspor, potrivit transfermarkt.com.
Ballkani din Kosovo este al treilea adversar al campioanei României din grupele Conference League. Clubul care a luat naștere în 1947 sub numele de KF Rinia (schimbat în KF Rinia în 1965) se află la prima prezență în grupele unei competiții europene, după ce a cucerit sezonul trecut primul titlu din istoria clubului.
Ballkani a început sezonul european la fel ca CFR Cluj, în primul tur preliminar UEFA Champions League, dar a fost eliminată de Zalgiris din Lituania. Au urmat apoi tururile preliminare din Conference League cu La Fiorita (San Marino) Klaksvikar Itrottarfelag (Insulele Feroe) și Shkupi (Macedonia de Nord), iar Ballkani a ajuns în premieră în grupele unei competiții europene.
  • 3,88 milioane de euro este cota de piață a jucătorilor lui Ballkani, potrivit transfermarkt.com.
Prima etapă din faza grupelor UEFA Europa Conference League va avea loc pe 8 septembrie 2022.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo