Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bulgarii, speriați după ce au picat cu FCSB și Sepsi în Conference League! Care e "cel mai dificil adversar"

Bianca Dumitru

Actualizat 21/06/2023 la 16:59 GMT+3

FCSB o va înfrunta pe ȚSKA 1948 Sofia în dubla manșă contând pentru turul 2 preliminar din Conference League. După tragerea la sorți, presa bulgară a prefațat duelul, notând că roș-albaștrii sunt "cel mai dificil adversar posibil" pe care l-ar fi putut întâlni.

FCSB - Sepsi

Credit imagine: facebook

FCSB și Sepsi Sf. Gheorghe se vor duela, în turul 2 preliminar din Conference League, cu ȚSKA 1948 Sofia, respectiv CSKA Sofia, echipe din Bulgaria.
După tragerea la sorți, jurnaliștii bulgari au comentat duelurile pe care le vor avea echipele lor.
Cei de la Dnevnik au scris că ȚSKA 1948 va da peste "giganții" de la FCSB: "CSKA 1948 va înfrunta giganții din România de la FCSB, care a încheiat ultimul sezon din SuperLiga României pe locul secund."
Jurnaliștii publicației Sportal au avut cuvinte și mai mari la adresa celor de la Sepsi, pe care i-au caracterizat drept "cel mai dificil adversar posibil" cu care ar fi putut să pice CSKA Sofia.
"CSKA Sofia a picat cu cel mai greu adversar posibil la startul competiției europene, Sepsi. Vicecampioana Bulgariei putea întâlni adversari precum Petrocub (Moldova), Ararat-Armenia (Armenia) / Egnatia (Albania), Aktobe (Kazahstan) sau Torpedo (Belarus).
Sepsi a terminat pe locul 6 în ultimul sezon, însă în ultimele două sezoane a câștigat trei trofee: o Supercupă și două Cupe ale României. Până în acest sezon, internaționalul bulgar Radoslav Dimitrov a jucat la Sepsi", au notat cei de la Sportal.
Citește și:

ȚSKA 1948 SOFIA, NOUL CLUB CREAT DE FANI

ȚSKA 1948 Sofia a fost înființată, în 2016, ca reacție a fanilor a falimentării clubului original. Noua echipă a început în liga a treia amatoare, reușind promovarea în primul eșalon la finalul sezonului 2019/20. Fondată ca o alternativă împotriva conducerii lui Ganchev, ȚSKA 1948 Sofia se află în acest moment pe poziția a treia din prima ligă, în timp ce ȚSKA Sofia este pe primul loc.
"În Bulgaria, nu există vreo lege care să reglementeze sau să interzică participarea echipele finanțate de stat în prima ligă, dar aici nu este cazul pentru că vorbim despre două cluburi private care nu mai au legătură cu Armata bulgară", spune jurnalistul Delyan Kyuchukov.
Decizia lui Ganchev de a falimenta clubul tradițional și de a crea o nouă ȚSKA a divizat fanii echipei în două tabere. Pe de-o parte este gruparea care a susținut decizia, suporterii ȚSKA Sofia fiind mai numeroși deoarece fanii au putut să urmărească noua echipa jucând direct în primul eșalon. În schimb, ȚSKA 1948 Sofia are un grup mai mic de suporteri.
Tensiunea între cele două grupări de fani este una imensă, fiecare susținând faptul că echipa lor este succesoarea de drept a ȚSKA-ului tradițional.
"Ura dintre cele două echipe este atât de mare încât niciunul dintre grupurile de fani nu-și numesc rivalii ȚSKA. Unul dintre grupuri numește cealaltă echipă 'Numerele', iar celălalt îi numește pe rivali 'Fugarii'. Originala echipă ȚSKA joacă pe vechiul stadion, în timp ce ȚSKA 1948 are sediul într-un sat de lângă Sofia, Bistritsa", explică jurnalistul Delyan Kyuchukov.
Meciurile din turul 2 preliminar al Conference League sunt programate pe 27 iulie și 3 august.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo