Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB, sărbătoare și ironii la adresa Rapidului, după titlul cuerit în SuperLigă! "Locul 1, venim acuma"

Dani Morar

Publicat 28/04/2024 la 13:21 GMT+3

FCSB a cucerit primul titlu în SuperLiga României după 9 ani, grație victoriei cu 2-1 în fața fostei campioane, Farul Constanța. După meci, roș-albaștrii au petrecut și i-au ironizat pe cei de la Rapid, cu o fază similară ca cea de după derby-ul din ultima etapă a sezonului regulat.

FCSB, campioana României.

Credit imagine: Eurosport

FCSB a devenit campioana României după 9 ani de așteptare. Victoria cu 2-1 în fața Farului le-a adus matematic titlul bucureștenilor, care vor primi medaliile de campioni la ultimul meci acasă din acest sezon, cel cu CFR Cluj.
Roș-albaștrii au petrecut cu suporterii pe Arena Națională, iar apoi s-au mutat în cantonament, acolo unde Mihai Pintilii și Elias Charalambous au inițiat fiesta la baza de pregătire.
Jucătorii celor de la FCSB nu au uitat de declarațiile rapidiștilor după înfrângerea cu 0-4 din derby-ul jucat în ultima etapă a sezonului regulat. Giuleștenii se apropiaseră în acel moment la doar 4 puncte de rivală, iar Dan Șucu prinsese aripi.
"Vreau doar atât să-i transmit public patronului de la FCSB: Venim! Venim! Rapidul prinde tot mai mare viteză și spun doar atât patronului: Venim după voi! Venim după FCSB", spunea Dan Șucu la acel moment.
Adrina Șut și-a amintit de acele declarații și nu a ratat ocazia de a-i ironiza pe rapidiști după ce a devenit campion cu FCSB.
"Da, mă daaaa, locul 2, locul 1 venim acuma, mă... Stați, mă așa, că venim. Nu venim?", a spus Șut, citat de Digi Sport.
"Hai, căpriorii!", a spus și Olaru.

FCSB își cunoaște traseul din preliminariile Champions League

Echipa lui Elias Charalambous și-a adjudecat, astfel, biletele pentru următorul sezon de Champions League, unde va avea de trecut de 4 tururi pentru a ajunge în faza grupelor.
Roș-albaștrii se vor afla pe "ruta campioanelor", urmând a se duela cu echipe care și-au adjudecat titlul în alte ligi europene. În primul tur preliminar, FCSB va avea statutul de cap de serie, urmând a întâlni un adversar mai slab cotat.
Posibilii adversari ai celor de la FCSB în primul tur preliminar din Champions League:
  • FK Panevezys (Lituania)
  • Ordabasy (Kazahstan)
  • Vikingur (Islanda)
  • AC Virtus (San Marino)
  • campioana Andorrei (UE Santa Coloma, Inter Escaldes, FC Santa Coloma sau Atletic Escaldes
  • campioana Armeniei (Noah, Pyunik sau Ararat-Armenia)
  • campioana Moldoveni (Petrocub, Sheriff sau Zimbru)
Ulterior, dacă va ajunge în turul 2 preliminar din cea mai importantă competiție intercluburi de pe continent, campioana României ar putea să rămână fără statutul de cap de serie. Printre posibilii adversari ai celor de la FCSB se numără Ferencvaros (Ungaria), Qarabag (Azerbaidjan), Slovan Bratislava (Slovacia), Bodo/Glimt (Norvegia) și campioana Cehiei (Sparta sau Slavia Praga).
Echipa lui Elias Charalambous își va recăpăta statutul de cap de serie în turul 3 preliminar al Champions League, acolo unde ar putea da peste Flora Tallin (Estonia), HJK Helsinki (Finlanda) sau peste campioanele Ciprului (APOEL sau AEK Larnaca), Greciei (AEK Atena sau Panathinaikos) sau Poloniei (Jaggielonia, Slask sau Lech).
Apoi, dacă vor ajunge în play-off-ul competiției, printre echipele calificate din turul 3 preliminar, cei de la FCSB ar putea să dea și peste campioanele Turciei (Galatasaray sau Fenerbahce), Elveției (Young Boys Berna, Lugano sau Servette), Ucrainei (Șahtior, Dinamo Kiev sau Kryvbas) sau Serbiei (Steaua Roșie Belgrad sau Partizan).
Noua campioană a României își va afla adversarul din primul tur preliminar din Champions League pe 18 iunie, când este programată tragerea la sorți. Meciurile din această fază a competiției vor avea loc, în dublă manșă, pe 9/10 și 16/17 iulie.
Ulterior, turul secund este programat pe 23/24 și 30/31 iulie, duelurile din turul 3 se vor disputa pe 6/7 și 13/14 august, iar partidele din play-off vor avea loc pe 20/21 și 27/28 august, urmând ca pe 29 august să aibă loc tragerea la sorți a grupelor Champions League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo