Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dică, după eșecul din CL: "E clar că aveam o șansă în plus cu jucătorii pe care i-am lăsat acasă"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 06/10/2022 la 22:44 GMT+3

Nicolae Dică, tehnicianul celor de la FCSB, a tras primele concluzii după cea mai dureroasă înfrângere a echipei sale, din ultimul timp, care a cedat 0-5 în deplasarea de la Silkeborg, contând pentru etapa a 3-a din Grupa B a Conference League.

Nicolae Dică

Credit imagine: facebook

Articol scris de Maria Olteanu
FCSB a fost surclasată în deplasarea de la Silkeborg, cedând cu scorul 0-5, la capătul celui mai slab meci din grupele Conference League. Dică a decis împreună cu staff-ul său să menajeze mai mulți jucători, pe care i-a lăsat la București, în vederea pregătirii meciurilor din SuperLiga, și a sacrificat partida europeană, acolo unde roș-albaștrii au încasat nu mai puțin de cinci goluri.
Nicolae Dică a analizat la finalul jocului din Danemarca evoluția elevilor săi, declarându-se dezamăgit de rușinea pe care cu greu a reușit să o descrie. Tehnicianul bucureștenilor este convins că echipa sa ar fi avut o altă șansă la jocul din această seară dacă în primul 11 s-ar fi aflat și jucătorii lăsați acasă. Chiar și așa, Dică este conștient că acum toate resursele trebuie să fie îndreptate spre întrecerea internă, iar mai apoi va analiza situația și va lua o decizie în ceea ce privește următorul meci din Conference League.
CITEȘTE ȘI:

Nicolae Dică, primele declarații după rușinea de la Silkeborg

Dică a vorbit la conferința de presă de la finalului jocului cu Silkeborg despre evoluția fotbaliștilor pe care i-a trimis în teren la acest duel, dar și despre regretul pe care îl are vizavi de decizia de a lăsa atâția jucători importanți acasă.
„Am făcut o partidă foarte slabă. Nu mă așteptam la un asemenea joc. Am început foarte prost, în minutul 7 era de 2-0.
Când dai asemenea șanse unor jucători de calitate, nu te iartă. După aceea am început să facem tot mai multe greșeli și nu am putut fi compacți și agresivi. Nu am ținut de minge și nu am pus probleme adversarului.
E o înfrângere rușinoasă. Nu am mai trăit asemenea umilințe pe teren. Când am pierdut cu Sporting și Lazio, erau echipe mult mai puternice. Azi așteptam mai mult de la jucătorii mei, aveam șansa să arate ceva în Europa.
Acum trebuie să-i încurajez pe jucători. Nu se termină fotbalul în seara asta. Trebuie să aibă încredere în continuare
E clar că aveam o șansă în plus cu jucătorii pe care i-am lăsat acasă. Aveam alte șanse. Știam că Silkenborg e o echipă bună, dar nu ne-am ridicat la nivelul ei. La antrenament ne-am pregătit să închidem zona centrală, dar nu am putut face asta.
E clar că ne gândim la campionat. După meciul de campionat, vom vedea cum vom gestiona meciul din Europa League. Chiar mă gândeam acum că poate nu trebuia să las așa mulți jucători acasă. Dar dacă mergeau cu noi ar fi pierdut 3 zile. Ei s-au antrenat la București”, a explicat Nicolae Dică, la conferința de presă.
Clasament Grupa B - Conference League
  • 1. West Ham - 9 puncte
  • 2. Anderlecht - 4 puncte
  • 3. Slikeborg - 3 puncte
  • 4. FCSB - 1 punct

CE PROGRAM VA AVEA FCSB ÎN URMĂTOAREA LUNĂ

  • Petrolul - FCSB, 9 octombrie, ora 21:30, SuperLiga
  • FCSB - Silkeborg, 13 octombrie, ora 22:00, Conference League
  • FCSB - UTA Arad, 16 octombrie, ora 20:30, SuperLiga
  • UTA - FCSB, 19 octombrie, ora 21:00, Cupa României
  • Sepsi - FCSB, 24 octombrie, ora 21:00, SuperLiga
  • Anderlecht - FCSB, 27 octombrie, ora 19:45, SuperLiga
  • U Cluj - FCSB, de stabilit, SuperLiga
  • FCSB - West Ham, 3 noiembrie, ora 22:00, Conference League
  • FCSB - Rapid, de stabilit, SuperLiga
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo