Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Opinia specialistului, după lovitura de la 11 metri contestată de FCSB. Ion Crăciunescu a dat verdictul

Cristian Mihală

Actualizat 09/09/2022 la 07:35 GMT+3

Ion Crăciunescu a analizat faza de la penaltyul acordat lui West Ham împotriva celor de la FCSB, în Conference League. Românii nu cred că a fost lovitură de la 11 metri, dar fostul mare arbitru a făcut lumină în acest caz.

Bowen a restabilit egalitatea în West Ham - FCSB

Credit imagine: Eurosport

FCSB a fost învinsă de echipa engleză West Ham United cu scorul de 3-1 (0-1), joi seara, pe London Stadium, în Grupa B a competiţiei de fotbal Europa Conference League la fotbal. Formația lui Dică a făcut o primă repriză perfectă şi a condus cu 1-0 la pauză, prin golul lui Andrei Cordea (34), dar totul s-a rupt în repriza secundă, după eroarea portarului Ştefan Târnovanu, londonezii marcând apoi prin Jarrod Bowen (69 - penalty), Emerson (75) şi Michail Antonio (90).
"Nu cred că a fost penalty", a spus Târnovanu la final, punctând că dacă nu se acorda lovitură de la 11 metri, formația sa ar fi plecat neînvinsă de la Londra. Fostul mare arbitru, Ion Crăciunescu, nu are însă dubii asupra fazei: penalty de manual și decizie corectă a brigăzii.
Păi, portarul nu joacă mingea. Dacă nu joacă mingea și îl lovește pe cel care o joacă, înseamnă că a fost penalty.
Dacă nu joacă mingea, cum este invers? Este o dispută pentru minge, unul se duce și joacă mingea și cel de-al doilea, nu o joacă și ajunge în contact cu celălalt”, a declarat Ion Crăciunescu, la Pro Arena.

Dică, după înfrângerea cu West Ham: "Păcat că am făcut acel cadou"

La finalul partidei de la Londra, Nicolae Dică, tehnicianul FCSB, a comentat și motivele care au dus la înfrângerea echipei lui la Londra, punctând că lovitura de la 11 metri i-a ajutat pe cei de la West Ham să revină.
"Păcat că am făcut acel cadou, până atunci am făcut un joc foarte bun, defensiv am stat foarte bine. Și noi ne-am creat ocaziile noastre. Repriza a doua a fost foarte bună. Ei, până la acel penalty, nu au vut nicio ocazie. De la acel penalty au venit peste noi și au mai marcat de două ori.
Nu reușim să scăpăm de o minge, să dăm cu ea în tribună. Din păcate, ăsta a fost jocul. 70 de minute ne-am ridicat la nivelul lor, o echipă din Anglia, cu jucători aduși cu 60 de milioane. Trebuie să știm să ducem jocul 90, 100 de minute. Așa greșeli am făcut și în campionat.
Senzaționali (n.r. suporterii români). Îi felicit pe această cale, din păcate, nu am reușit să câștigăm jocul. Noi avem meciul din campionat, apoi pregătim meciul din Europa. Treuie să fim pregătiți, că și ei joacă din trei în trei zile. Trebuie să câștigăm și în campionat", a declarat Nicolae Dică la Pro Arena.
Am practicat un fotbal bun, pe terenul lor. Dacă nu se acorda penalty-ul care s-a acordat... Am vorbit și acum în vestiar și, după părerea noastră, n-a fost. Eu n-am văzut, dar colegii au spus că nu a fost. Dacă nu se acorda acel penalty, nu pierdeam meciul | Andrei Cordea
După înfrângerea de la Londra, FCSB este pe ultimul loc în grupa B, fiind la egalitate de puncte cu Silkeborg, care a pierdut cu Anderlecht, dar având un golaveraj mai slab (1-3, față de 0-1).
Pentru FCSB urmează, în a doua etapă din Conference League, duelul cu Anderlecht, programat joia viitoare, la București, de la ora 22:00. Până atunci, roș-albaștrii vor juca luni, de la ora 21:00, pe teren propriu, contra celor de la FC Voluntari, într-un meci din a 10-a etapă a SuperLigii.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo