Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sepsi a trecut la penalty-uri de O.Lublijana și a încheiat o seară perfectă pentru fotbalul românesc

Nicu Savin

Publicat 28/07/2022 la 22:50 GMT+3

Sepsi Sfântu Gheorghe este a 4-a echipă românească din turul 3 preliminar al Conference League. Echipa lui Bergodi s-a calificat dramatic, după ce a trecut la penalty-uri de slovenii de la Olimpija Ljubljana. Scorul a fost 2-0 pentru sloveni la finalul celor 90 de minute (3-3 la general).

Sepsi Sf. Gheorghe

Credit imagine: Getty Images

După ce CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova s-au calificat în turul 3 preliminar din Conference League, Sepsi Sfântu Gheorghe le-a urmat acestora după un meci dramatic cu Olimpija Ljubljana, decis la penalty-uri.
La adăpostul victoriei cu 3-1 de pe teren propriu, Sepsi a făcut un meci de așteptare în Slovenia. Lucrurile au funcționat în prima repriză pentru echipa lui Cristiano Bergodi, deoarece gazdele nu au tras niciun șut pe spațiul porții, deși au dominat teritorial partida.

Sepsi Sfântu Gheorghe, în turul 3 preliminar din Conference League

Slovenii au început în forță partea secundă și au deschis scorul în minutul 61 prin Kvesic, care a profitat de o eroare în apărarea covăsnenilor și l-a învins cu un șut fără speranțe pe Niczuly. Iureșul celor de la Olimpija Ljubljana a continuat și în minutul 70 defensiva lui Sepsi a cedat din nou. Krefl a făcut 2-0 după o nouă greșeală a jucătorilor lui Bergodi și scorul la general devenea egal.
Deși ambele echipe au mai avut ocazii de a marca, tabela nu s-a mai modificat și s-a ajuns în prelungiri. Scorul a rămas același și totul s-a decis la loviturile de departajare.
Slovenii au început printr-o ratare, Niczuly parând execuția lui Nukic. Mitrea, Tudorie, Damașcan și Ion Gheorghe au fost impecabili de la punctul cu var și au adus victoria echipei lui Bergodi.
Așadar, Sepsi a obținut o calificare dramatică în faza următoare, unde va dapeste Djurgarden. Suedezii au câștigat fără emoții dubla cu Rijeka, impunându-se în ambele manșe, 2-1 în turul din Croația și 2-0 în returul de pe teren propriu.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol