Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

EXCLUSIV | Mattias Kait, sfaturi pentru Sepsi înainte de dubla cu Bodo/Glimt, fosta sa echipă

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 22/08/2023 la 09:46 GMT+3

Sepsi Sf. Gheorghe o va înfrunta pe Bodo/Glimt în play-off-ul Conference League. Mattias Kait, jucătorul celor de la Rapid, care a evoluat în trecut la echipa norvegiană, a vorbit despre dubla covăsnenilor.

Mattias Kait

Credit imagine: Getty Images

Sepsi Sf. Gheorghe a fost cea de-a doua echipă din România care s-a calificat în play-off-ul Conference League în noul sezon, după cei de la Farul Constanța.
Covăsnenii s-au impus la limită, scor 1-0, în deplasarea de pe terenul lui Aktobe, la mijlocul săptămânii trecute, și merg mai departe în competiția europeană cu scorul de 2-1 la general.
Pentru un loc în grupele Conference League, echipa lui Liviu Ciobotariu o va înfrunta pe Bodo/Glimt, formația norvegiană care a trecut în turul 3, fără emoții, de echipa armeană Pyunik Erevan, scor general 6-0.
Dubla dintre Sepsi și Bodo/Glimt a fost prefațat, în exclusivitate pentru Eurosport, de Mattias Kait. Fotbalistul celor de la Rapid a jucat în perioada septembrie 2021 - ianuarie 2022 la clubul din Norvegia și a vorbit despre forța echipei lui Kjetil Knutsen.
Kait a făcut și o comparație scurtă între cele două formații și a punctat care sunt, în opinia lui, atuurile românilor în dubla din play-off, dar și ce șanse de calificare au cei de la Sepsi.
Citește și:

Mattias Kait, sfaturi pentru Sepsi înainte de dubla cu Bodo/Glimt

Ai fost la Bodo/Glimt și acum joci în SuperLigă. Te rugăm să faci o comparație între Bodo/Glimt și Sepsi.
Mattias Kait: Bodo joacă un fotbal frumos, pe care fanii îl urmăresc cu plăcere. Încearcă să joace ofensiv cât mai mult posibil. Dau multe pase scurte și au jucători foarte buni, din punct de vedere individual.
Dacă ne uităm unde au vândut jucătorii, atunci ne dăm seama că fac o treabă foarte bună și putem vedea calitatea fotbaliștilor.
În ultimii ani, Bodo/Glimt a obținut rezultate excepționale, mai ales acasă. 5-1 împotriva Romei lui Mourinho a fost un rezultat imens! De ce sunt atât de puternici acasă?
Sunt de acord că Bodo este foarte puternică acasă. Poate pentru că ei joacă pe un teren artificial și, de asemenea, se antrenează pe el și sunt mai obișnuiți cu asta. Echipele care joacă și se antrenează pe iarbă se adaptează mai greu la această suprafață.
Care crezi că sunt atuurile lui Sepsi pentru o primă calificare în faza grupelor a unei competiții europene?
Cu siguranță, pentru Sepsi meciul va fi foarte greu. Bodo a fost în Europa 2 ani la rând, dar în jocurile din această fază a competiției orice se poate întâmpla.
Are Bodo/Glimt puncte slabe pe care echipa lui Ciobotariu le poate exploata?
Bodo este o echipă bine așezată, cred că cel mai periculos lucru pentru norvegieni este faptul că sunt favoriți, nu se știe niciodată în play-off ce se poate întâmpla.
Ce șanse de calificare îi dai lui Sepsi și de ce?
Cred că la fiecare joc, la început, șansele sunt de 50-50%, așa că voi spune că și Sepsi are șansa ei.
Meciul tur dintre Sepsi Sf. Gheorghe și Bodo/Glimt este programat joi, de la ora 20:00, și va fi transmis în format în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo