Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB e obligată să treacă de turul 3 în Conference League! Ce riscă roș-albaștrii dacă nu ajung în play-off

Dani Morar

Actualizat 27/07/2023 la 20:52 GMT+3

FCSB a câștigat cu 1-0 prima manșă a dublei cu CSKA 1948, din turul 2 preliminar al Conference League. Roș-albaștrii sunt obligați să ajungă în play-off și chiar să intre în grupele competiției, astfel, coeficientul adunat de-a lungul anilor s-ar prăbuși complet.

FCSB - Dinamo

Credit imagine: facebook

FCSB s-a întors cu o victorie din Bulgaria, după ce a câștigat cu 1-0 pe terenul celor de la CSKA 1948. Partida a contat pentru prima manșă a turului 2 din preliminariile Conference League.
Returul are loc săptămâna viitoare, iar în cazul unei calificări, vicecampioana României ar urma să dea peste Nordsjaelland, în turul 3. Danezii sunt o echipă cu un lot asemănător cu cel al roș-albaștrilor, iar șansele pentru accederea în play-off sunt împărțite.
Din cauza faptului că nu a mai avut rezultate notabile în competițiile europene, FCSB nu ar mai fi cap de serie în play-off și ar avea o misiune mai dificilă pentru a face pasul spre grupe.
În clasamentul coeficienților, FCSB se află în acest moment pe locul 134, iar într-o analiză făcută de GSP, echipa bucureșteană riscă să cadă și mai mult dacă nu trece de danezi. FCSB ar putea fi depășită la acest capitol de echipe mici din țări precum Gibralatar sau Insulele Feroe și ar urma să nu mai fie cap de serie încă din turul 3 al Conference League.
Echipele mici care ar putea depăși FCSB în clasamentul coeficienților UEFA:
  • Klaksvik (Insulele Feroe)
  • Lincoln (Gibraltar)
  • Riga (Letonia)
  • Dudelange (Luxemburg)
  • Linfield (Irlanda de Nord)
Citește și:

Antrenorul lui CSKA nu crede că echipa sa merita să piardă cu FCSB

Duelul dintre cele două tabere a fost echilibrat, iar bulgarii au avut câteva ocazii de a egala. FCSB și-a demonstrat totuși experiența în meciurile din cupele europene și a reușit să securizeze rezultatul pentru a se întoarce în țară cu un avantaj minim.
Echilibrul din meci a fost observat și de antrenorul bulgarilor de la CSKA 1948, Atanas Ribarski, care crede că echipa sa nu merita să piardă miercuri seara. Mai mult decât atât, tehnicianul de 38 de ani și-a lăudat jucătorii și păstrează speranțe pentru calificarea în turul 3 preliminar Conference League.
"Un rezultat negativ pentru noi. Nu meritam să pierdem. Am dormit la o fază, nu ne-am regrupat bine și am fost sancționați. Cred că am avut ocazii pe care le puteam converti în gol. Nimic nu s-a terminat. Îi felicit pe jucători pentru entuziasm și dedicare. Cred că a fost un meci echilibrat.
Urmează returul și îl vom juca fără să fim cu gândul la eșecul de azi. Am jucat cu băieți tineri la mijloc. Sunt fericit că Tsenov și Stoichkov au jucat bine. Nu s-a terminat nimic pentru mine. O să fie important cum vom aborda returul dacă vrem să trecem de FCSB", a spus antrenorul bulgar.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo