Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România - Irlanda de Nord 1-1. Mirel Rădoi, remiză la debutul pe banca "tricolorilor"

Cosmin Cioboata

Actualizat 05/09/2020 la 19:05 GMT+3

România - Irlanda de Nord 1-1 | Naționala noastră a încheiat la egalitate meciul cu reprezentativa britanică, pe Arena Națională. A fost prima partidă a lui Mirel Rădoi la cârma "tricolorilor".

George Pușcaș, atacantul naționalei României

Credit imagine: Getty Images

Jocul a fost extrem de echilibrat în primele 20 de minute, singura ocazie periculoasă fiind creată de George Pușcaș. Atacantul României a trimis o centrare puternică la prima bară, dar fundașii nord-irlandezi au respins în corner. Același Pușcaș încercase o combinație rapidă cu Denis Alibec cu puțin timp înainte, însă fără succes.
Pușcaș a deschis scorul în minutul 25, după o fază excelentă realizată de jucătorii lui Mirel Rădoi. Ianis Hagi a pasat înșelător din lovitură liberă, Maxim a șutat, iar goalkeeper-ul Peacock-Farrell a respins defectuos. Chiricheș a fost pe fază și i-a pasat în fața porții lui Pușcaș, care a îndeplinit o simplă formalitate.
Irlanda de Nord a rămas în inferioritate numerică în minutul 39, când Magennis a văzut al doilea cartonaș galben, după un cot aplicat lui Maxim.
România a revenit mult mai montată de la vestiare și și-a creat foarte multe ocazii la poarta lui Peacock-Farrell. Pușcaș s-a înălțat în careul Irlandei de Nord și a trimis cu capul către poartă, dar goalkeeper-ul oaspeților a intervenit miraculos. Tot atacantul lui Reading a șutat periculos în minutul 60, dar același Peacock-Farrell a reținut balonul.

România - Irlanda de Nord 1-1, în Liga Națiunilor. Britanicii au egalat pe final

Alibec și Stanciu și-au încercat și ei norocul, însă n-au reușit să dubleze avantajul naționalei noastre.
Irlanda de Nord a restabilit egalitatea la singura lor ocazie importantă din meciul de la București. Lafferty a câștigat duelul aerian în careul României, iar mingea a ajuns cu noroc la Whyte, care a înscris cu capul pe lângă Tătărușanu. "Tricolorii" au oferit imediat replica, când Denis Alibec a lovit bara cu un șut violent.
Jucătorii lui Mirel Rădoi s-au aruncat în atac, însă fără succes. Irlanda de Nord s-a apărat excelent și a smuls un punct de pe Arena Națională. După prima etapă din Liga Națiunilor, România se află pe locul 3 în grupa 1 din Liga B, în spatele Austriei și Irlandei de Nord. Ultima poziție este ocupată de Norvegia.

Rezultatele serii în Liga Națiunilor

Liga A
  • Italia - Bosnia 1-1
  • Olanda - Polonia 1-0
Liga B
  • Norvegia - Austria 1-2
  • România - Irlanda de Nord 1-1
  • Scoția - Israel 1-1
  • Slovacia - Cehia 1-3
Liga C
  • Lituania - Kazakhstan 0-2
  • Belarus - Albania 0-2
picture

Premier League se întoarce din 12 septembrie la Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo