Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Acesta a fost singurul lucru bun". Prima reacție a lui Pușcaș, după remiza cu Irlanda de Nord

Cosmin Cioboata

Actualizat 05/09/2020 la 19:05 GMT+3

România - Irlanda de Nord 1-1 | Naționala noastră a încheiat la egalitate meciul cu reprezentativa britanică, pe Arena Națională. A fost prima partidă a lui Mirel Rădoi la cârma "tricolorilor".

Campionato Europeo Under 21 2019, Germania-Romania: George Puscas (Romania) (Getty Images)

Credit imagine: Getty Images

George Pușcaș, marcatorul golului României, s-a arătat extrem de dezamăgit de faptul că "ticolorii" n-au obținut cele 3 puncte împotriva Irlandei de Nord. Atacantul lui Reading consideră că singurul lucru pozitiv din această seară a fost faptul că elevii lui Mirel Rădoi și-au creat foarte multe ocazii.
Pușcaș este încrezător înaintea meciului cu Austria, programat pe 7 septembrie.
"Faptul că am avut multe ocazii a fost singurul lucru bun. Trebuie să ne mobilizăm mai bine, să rămânem cu capul sus. Este supărător după meciul făcut să pleci cu un punct. Noi am dat totul și am încercat să scoatem cele 3 puncte. Sper ca jocul de astăzi să ne aducă puncte la următoarele meciuri.
Puteam să mai marcăm, am avut posesia. Când ataci, rămâi cu puțini oameni în zona defensivă. Când ratezi, fotbalul te pedepsește, iar asta s-a întâmplat și astăzi. Trebuie să ne mobilizăm după meciul de astăzi, să luăm punctele pozitive.
Să sperăm că jocul bun de astăzi ne va răsplăti în meciul următor. Regret foarte mult că n-am luat cele 3 puncte. Toate fețele jucătorilor și ale celor din staff au fost dezamăgitoare. S-a văzut dorința tuturor de a câștiga meciul.", a declarat George Pușcaș, pentru Pro TV.

România - Irlanda de Nord 1-1, în Liga Națiunilor

Jocul a fost extrem de echilibrat în primele 20 de minute, singura ocazie periculoasă fiind creată de George Pușcaș. Atacantul României a trimis o centrare puternică la prima bară, dar fundașii nord-irlandezi au respins în corner. Același Pușcaș încercase o combinație rapidă cu Denis Alibec cu puțin timp înainte, însă fără succes.
Pușcaș a deschis scorul în minutul 25, după o fază excelentă realizată de jucătorii lui Mirel Rădoi. Ianis Hagi a pasat înșelător din lovitură liberă, Maxim a șutat, iar goalkeeper-ul Peacock-Farrell a respins defectuos. Chiricheș a fost pe fază și i-a pasat în fața porții lui Pușcaș, care a îndeplinit o simplă formalitate.
Irlanda de Nord a rămas în inferioritate numerică în minutul 39, când Magennis a văzut al doilea cartonaș galben, după un cot aplicat lui Maxim.
România a revenit mult mai montată de la vestiare și și-a creat foarte multe ocazii la poarta lui Peacock-Farrell. Pușcaș s-a înălțat în careul Irlandei de Nord și a trimis cu capul către poartă, dar goalkeeper-ul oaspeților a intervenit miraculos. Tot atacantul lui Reading a șutat periculos în minutul 60, dar același Peacock-Farrell a reținut balonul.

Irlanda de nord a egalat la singura ocazie periculoasă a meciului cu România, din Liga Națiunilor

Alibec și Stanciu și-au încercat și ei norocul, însă n-au reușit să dubleze avantajul naționalei noastre.
Irlanda de Nord a restabilit egalitatea la singura lor ocazie importantă din meciul de la București. Lafferty a câștigat duelul aerian în careul României, iar mingea a ajuns cu noroc la Whyte, care a înscris cu capul pe lângă Tătărușanu. "Tricolorii" au oferit imediat replica, când Denis Alibec a lovit bara cu un șut violent.
Jucătorii lui Mirel Rădoi s-au aruncat în atac, însă fără succes. Irlanda de Nord s-a apărat excelent și a smuls un punct de pe Arena Națională. După prima etapă din Liga Națiunilor, România se află pe locul 3 în grupa 1 din Liga B, în spatele Austriei și Irlandei de Nord. Ultima poziție este ocupată de Norvegia.

Rezultatele serii în Liga Națiunilor

Liga A
  • Italia - Bosnia 1-1
  • Olanda - Polonia 1-0
Liga B
  • Norvegia - Austria 1-2
  • România - Irlanda de Nord 1-1
  • Scoția - Israel 1-1
  • Slovacia - Cehia 1-3
Liga C
  • Lituania - Kazakhstan 0-2
  • Belarus - Albania 0-2
picture

Premier League se întoarce din 12 septembrie la Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo