În finalul primei reprize de prelungiri, Sterling a pătruns în careu, în flancul drept, a trecut de 3 adversari și a căzut în duel cu fundașii danezi. Arbitrul Danny Makkelie a dictat penalty, confirmat și de sistemul VAR, dar contestat totuși de danezi.
UEFA nu a tratat această fază în cronica de meci, mărginindu-se să puncteze că atacantul de bandă al lui City a obținut o lovitură de la 11 metri după un fault al fundașilor nordici.
"Anglia a presat pe final, dar presiunea pusă nu s-a transformat în șanse clare, astfel că s-a ajuns în prelungiri. Schmeichel a mai reușit o paradă în fața lui Kane, la începutul prelungirilor, pentru ca apoi să respingă o minge deviată a lui Grealish. Portarul danez a mai avut o intervenție salvatoare la penaltyul lui Kane, după ce danezii l-au faultat în careu pe Sterling, dar nu s-a mai putut opune golului, după ce vârful englez a recuperat balonul respins. De acolo, a fost vorba doar de gestionarea rezultatului pentru englezi. Danemarca a încercat să revină în joc, dar în cele din urmă Anglia a făcut destul pentru calificarea în finală. Nu au ajuns în ultimul act cu o prestație estetică, dar au practicat un fotbal eficient", notează site-ul UEFA.
Premier League
John Terry îl sfătuiește pe Harry Kane să plece de la Tottenham! Ce motive invocă fostul fundaș
IERI LA 08:44
Dincolo de semnele de întrebare privind faultul la Sterling, înainte de decizia controverată a arbitrului olandez, au existat două mingi pe teren, motiv pentru care centralul trebuia să oprească meciul. Nici acest amănunt nu a intrat în atenția forului continental.

Euro 2020 | Clattenburg lasă de înțeles că nu a fost penalty, Sterling are o altă părere

Fostul mare arbitru englez, Mark Clattenburg, a dezvăluit că nu a fost, în opinia sa, penalty, însă Sterling e sigur că a fost faultat de unul dintre fundașii danezi.
"Aș spune mai degrabă că nu e penalty și că arbitrul ar fi trebuit să revadă faza. Aș fi dat p11 metri la o asemenea fază într-un meci atât de mare? Nu sunt sigur. Dar, dacă există contact, VAR nu poate să întoarcă faza. Și există contact", a spus Mark Clattenburg pentru ESPN.
În schimb, Sterling susține că a fost atins, deși reluările oferite de televiziunea care a produs meciul au pus sub semnul întrebării acest lucru. Cert e că, și dacă a existat contact, acesta a fost probabil prea superficial astfel încât să se ia o decizie atât de drastică, în prelungirile unei semifinale de Euro.
"Am intrat în careu, iar adversarul a întins piciorul drept și m-a atins, a fost penalty clar. În rest, este prima oară când încasăm gol la acest turneu și am dat dovadă că putem reveni și câștiga meciul. Știam că suntem mai puternici, iar danezii vor ceda. A fost o evoluție de zile mari", a declarat Sterling după meci.
Anglia s-a calificat așadar controversat în finala EURO 2020, unde va întâlni Italia. Pentru englezi este prima finală de campionat european din istorie și prima într-o competiție majoră, după 55 de ani, ultima fiind cea de la mondialul din 1966.
Cupa Mondială FIFA
Harry Kane, șocat de diferența de joc dintre meciul cu Iran și cel cu SUA! "Total în contrast"
25/11/2022 LA 21:50
Cupa Mondială FIFA
Anglia - SUA 0-0, după o partidă slabă făcută de ambele echipe! Fanii au huiduit pe final
25/11/2022 LA 20:52