FIFA lucrează de o lungă perioadă de timp la planul prin care turneele finale de Campionat Mondial să fie organizate din doi în doi ani. Proiectul a fost definitivat și prezentat tuturor celor 211 federații afiliate forului mondial.
Conform spaniolilor de la AS, în jur de 165 de federații naționale ar fi de acord cu ideea celor de la FIFA, un număr suficient de mare pentru ca planul să treacă în urma unui scrutin. Problema celor de la FIFA o reprezintă confederațiile din Europa și America de Sud, cele mai puternice din tot fotbalul mondial. UEFA (55 de federații) și CONMEBOL (10 federații) nu sunt de acord cu propunerea forului mondial, iar fără ele totul pare a fi în zadar.
Cele două confederații pun la care un alt plan, care să aducă în Liga Națiunilor echipe din America de Sud, ceea ce ar face competiția mult mai atractivă. Desfășurarea turneelor finale din doi în doi ani ar face practic imposibilă organizarea Ligii Națiunilor, iar UEFA nu vrea să cedeze sub nicio formă în lupta de la distanță cu FIFA.
Romanian Liga I
Un fotbalist de la FCSB, în atenția mai multor echipe din Cipru! Poate ajunge lângă alți 2 români
ACUM O ORĂ
Conform proiectului FIFA, Cupa Mondială ar urma să se desfășoare din doi în doi ani începând cu 2026, care va avea loc în SUA, Canada și Mexic și care va fi prima la care vor participa 48 de echipe.
Citește și:

FIFA asigură prosperitate economică federațiilor în cazul în care planul va fi implementat

Potrivit a două dintre cele mai importante firme internaționale de consultanță angajate de FIFA, "Nielsen" și "Open Economics", impactul economic al Cupei Mondiale bienale va fi extraordinar și va avea un efect redus asupra calendarului internațional.
Iată concluziile pe care FIFA le-a prezentat tuturor asociațiilor naționale afiliate:
  • Cupa Mondială bienală ar crește veniturile cu 4,4 miliarde de $ într-un ciclu de 4 ani.
  • Această sumă ar fi direcționată către un fond de solidaritate, destinat dezvoltării fotbalului.
  • În medie, fiecare federație ar putea primi 16 milioane $ în fiecare ciclu de patru ani, pe lângă investiția actuală a Programului FIFA Forward, care ar crește de la 6 milioane de $ la 9 milioane de $.
  • Creșterea acestui fond ar duce la reducerea decalajului dintre echipele foarte puternice și cele care aparțin unor țări subdezvoltate, fără posibilități financiare.
  • Organizarea Cupei Mondiale la fiecare doi ani ar însemna o creștere cu 80 de miliarde de $ a PIB-ului global într-un ciclu de 16 ani și aproximativ un milion de noi locuri de muncă în întreaga lume.
În plus, FIFA a insistat că echipele de club nu vor fi afectate sub nicio formă de acest proiect, Din contră, au fost aduse argumente solide, primul fiind reducerea numărului de pauze internaționale (calificările pentru turneele finale s-au disputa în lunile martie și octombrie, în anii premergători competițiilor). În plus, cei de la FIFA au demonstrat cu cifre că veniturile echipelor din principalelor 5 ligi europene au crescut mult mai mult în anii în care a avut loc turnee finale (42% față de 26%).
Premier League
Aston Villa a mai pus ochii pe un star din Spania! Cine este fotbalistul pentru care insistă Gerrard
ACUM 2 ORE
Fotbal
Chelsea a avut o altă prestație modestă la Brighton, Romelu Lukaku a fost din nou "absent"
ACUM 9 ORE