Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iuliana Demetrescu, făcută praf, după prestația din semifinala Champions League: "Ne-a jefuit"

Nicu Savin

Publicat 28/04/2024 la 16:30 GMT+3

Iuliana Demetrescu a fost la centru în partida dintre Chelsea și FC Barcelona, manșa retur a semifinalelor Women's Champions League. Catalanele s-au impus cu 2-0 și au avansat în ultimul act, iar antrenoarea lui Chelsea a lansat acuzații dure la adresa arbitrei din România, spunând că a luat probabil cea mai proastă decizie din istoria competiției când a acordat un cartonaș roșu.

Iuliana Demetrescu (Chelsea - Barcelona)

Credit imagine: Eurosport

Iuliana Demetrescu a primit o delegare de gală, fiind desemnată să conducă la centru partida dintre Chelsea și FC Barcelona, a doua manșă din semifinale Champions League. Arbitra din România a fost ajutată la cele două margini de Mihaela Țepușă și Roxana Ivanov, iar în camera VAR s-au aflat Ovidiu Hațegan și Cătălin Popa.
În turul de la Barcelona, Chelsea s-a impus cu 1-0 și era mare favorită la calificarea în finală. Totuși, pe Stamford Bridge, campioana Europei a întors soarta dublei și s-a calificat în marea finală, după ce s-a impus cu 2-0. Golurile Barcelonei au fost marcate de Aitana Bonmati (min.25) și Fridolina Rolfo (min.75 - penalty).
După aproximativ un sfert de oră de la startul reprizei secunde, când Barcelona conducea cu 1-0, Chelsea a rămas în 10 jucătoare, după ce canadianca Kadeisha Buchanan a primit două cartonașe galbene în decurs de numai câteva minute și a fost eliminată.

Iuliana Demetrescu, criticată în termeni duri de antrenoarea lui Chelsea, după prestația din semifinala cu Barcelona

La finalul partidei, reprezentanții lui Chelsea au criticat în termeni duri decizia Iulianei Demetrescu. Cea mai vehementă a fost chiar antrenoarea formației londoneze, Emma Hayes, care a spus că echipa sa a fost jefuită.
"Probabil cea mai proastă decizie din istoria Ligii Campionilor feminine. Ne-a jefuit. E recunoscută pentru că dă prea ușor cartonașe (n.r. Iuliana Demetrescu). Sunt devastată pentru jucătoare. Cred că eram într-un moment mai bun (n.r. în momentul elimimării lui Buchanan), dar apoi totul a mers în favoarea Barcelonei. Decizia arbitrului a fost șocantă. Cu Barcelona e greu și 11 contra 11, așa că pentru noi a fost foarte greu după acel moment", a spus Hayes, citată de Marca.
Barcelona s-a calificat în a 4-a finală Champions League consecutivă. Formația blaugrana a câștigat trofeele în 2021 (4-0 cu Chelsea) și 2023 (3-2 cu Wolfsburg), dar a pierdut în 2022 (1-3 cu Lyon). Barcelona are ocazia să-și apere titlul în acest an în finala care va avea loc la Bilbao, pe San Mames. Adversara echipei catalane se va decide azi, în urma returului dintre PSG și Lyon (2-3 în prima manșă).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo