Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Boost" de moral! Gestul la care au recurs unele jucătoare de la Campionatul Mondial

Romeo Ene

Actualizat 24/07/2023 la 21:46 GMT+3

Campionatul Mondial 2023, care are loc în Australia și Noua Zeelandă, a debutat pe 20 iulie. Câteva jucătoare au luat o decizie importantă.

Irene Paredes, con su pareja Lucia Ybarra y su hijo, Mateo

Credit imagine: Getty Images

Campionatul Mondial va intra în istorie din mai multe motive, iar unul dintre ele este legat de politica adoptată de unele echipe naționale în legătură cu copiii jucătoarelor. Statele Unite au fost un pionier în acest sens în urmă cu mulți ani, în 1999.
Joy Fawcett și Carla Overbeck au făcut parte din echipa care a câștigat Campionatul Mondial din 1999 și au participat la această competiție alături de copiii lor. Federația le-a plătit o bonă comună pentru cele două fiice ale lui Fawcett și pentru fiul lui Overbeck. Multe alte echipe au urmat exemplul Statelor Unite la această Cupă Mondială.
Este cazul naționalei Spaniei, care în luna mai a semnat un acord cu Federația Spaniolă de Fotbal pentru ca rudele jucătoarelor și copiii sub doi ani să le poată însoți la acest turneu final. Irene Paredes, una dintre jucătoarele importante din naționala Spaniei, precum și singura mamă din echipă, a beneficiat de acest lucru.
"Ai nevoie de antrenament pentru a obține performanțe la cel mai înalt nivel, dar și de alte lucruri: ore de odihnă, mese, timp liber. Este absolut necesar să fiu alături de copilul meu", a declarat Paredes, pentru AS.

Fără discriminări pentru jucătoarele însărcinate

Nu au existat atât de multe jucătoare care au copii la vreo altă Cupă Mondială. Argentina, Danemarca, Germania, Olanda, Suedia, Jamaica, Franța sau Australia sunt echipele care au în componența lor cel puțin o jucătoare ce este și mamă.
CITEȘTE ȘI:
"Am avut o experiență pozitivă în cantonament cu fiica mea. Sunt multe lucruri la care mă gândesc, cum ar fi babysitting, mâncare și călătorii, dar cel mai important lucru, mai presus de orice, este să-i ofer un mediu cât mai sigur", a precizat și Tameka Yallop, jucătoare din Australia.
Echipele nu vor putea rezilia contractele cu jucătoarele care au rămas însărcinate sau să includă clauze care să nu le permită să devină mame, iar orice jucătoare care are o sarcină va avea dreptul să-și îndeplinească în continuare atribuțiile atâta timp cât sănătatea le va permite.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo