Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Surpriză colosală la Mondialul de fotbal feminin! O dublă campioană, out încă din faza grupelor

Nicu Savin

Publicat 03/08/2023 la 16:27 GMT+3

Faza grupelor de la Campionatul Mondial de fotbal feminin s-a terminat cu o surpriză colosală. Germania, dublă campioană mondială, a obținut doar o remiză în duelul cu Coreea de Sud și a părăsit competiția. Tabloul optimilor de finală este complet, faza eliminatorie urmând să înceapă pe 5 august.

Alexandra Popp of Germany reacts after scoring a goal which was later ruled offside by VAR during the FIFA Women's World Cup Australia & New Zealand 2023 Group H match between South Korea and Germany at Brisbane Stadium on August 03, 2023 in Brisbane, Aus

Credit imagine: Getty Images

Campionatul Mondial de fotbal feminin din Australia și Noua Zeelandă a ajuns la jumătate. Astăzi s-au disputat ultimele două partide din faza grupelor și o surpriză uriașă s-a produs la Brisbane. După ce ieri au fost eliminate Italia și Brazilia, astăzi a venit rândul Germaniei să părăsească turneul final.
Campioana mondială din 2003 și 2007 a început perfect competiția de la Antipozi, câștigând cu 6-0 împotriva Marocului. A urmat un duș rece contra Columbiei, 1-2, astfel că naționala antrenată de Martina Voss-Tecklenburg avea nevoie de o victorie în ultima etapă, contra Coreei de Sud, pentru a fi sigură de calificare. Asiaticele aveau zero puncte și erau ca și eliminate, astfel că misiunea Germaniei părea una ușoară.

Germania nu a trecut de grupe la Cupa Mondială pentru prima dată în istorie

Nu a fost deloc așa, iar Coreea de Sud a deschis scorul în minutul 6 prin Cho So-Hyun. A urmat un adevărat asalt din partea Germaniei, care a egalat la timp, vedeta Alexandra Popp înscriind pentru 1-1 în minutul 42. Repriza a 2-a le-a aparținut nemțoaicelor, dar acestea nu au mai găsit drumul spre gol și s-a terminat 1-1.
Germania se putea califica și cu acest rezultat, dacă Maroc nu învingea Columbia. Naționala din nordul Africii s-a impus însă cu 1-0, prin golul înscris de Anissa Lahmari în prelungirile primei reprize, astfel că Germania a terminat pe locul 3 în grupă.
Clasament final Grupa H
  • 1.Columbia - 6 puncte
  • 2.Maroc - 6 puncte
  • 3.Germania - 4 puncte
  • 4.Coreea de Sud - 1 punct
Este pentru prima dată în istorie când Germania nu trece de faza grupelor la Campionatul Mondial. "DFB-Frauenteam" a participat la toate edițiile de până acum și de fiecare dată a ajuns măcar în sferturile de finală. Pe lângă cele două titluri cucerite, Germania a mai jucat o finală și în alte două rânduri s-a oprit în semifinale.
Cu siguranță că fanii germani au avut azi o senzație de deja vu. În 2018, la Cupa Mondială masculină din Rusia, Germania păresea competiția încă din faza grupelor, tot după un rezultat nefast în fața Coreei de Sud (0-2), echipă care mai avea doar șanse matematice la calificare înainte de acel duel.
Tabloul optimilor de finală de la Cupa Mondială din Australia și Noua Zeelandă
  • Elveția vs Spania
  • Olanda vs Africa de Sud
  • Japonia vs Norvegia
  • Suedia vs SUA
  • Australia vs Danemarca
  • Anglia vs Nigeria
  • Franța vs Maroc
  • Columbia vs Jamaica
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo