Naționala de fotbal a Japoniei s-a calificat la Cupa Mondială 2022 din Qatar, după ce a învins Australia cu 2-0, joi, la Sydney, rezultat care trimite la turneul final și selecționata Arabiei Saudite.
Kaoru Mitoma (89, 90+4) a înclinat balanța pe finalul partidei pe un teren îmbibat cu apă după o ploaie torențială. Aceasta a fost prima victorie a Japoniei în Australia după 1998. Takumi Minamino, fotbalistul echipei Liverpool, a trimis de două ori mingea în bară pe finalul primei reprize.
''Samuraii albaștrii'' vor participa astfel la a șaptea lor Cupă Mondială consecutivă.
Ligue 1
Mbappe a spus de ce în 2021 a vrut să plece la Real, iar acum a refuzat! Cu ce alt club a negociat
ACUM O ORĂ
În urma acestui eșec, Australia va fi nevoită să treacă prin două baraje pentru a ajunge la Cupa Mondială. Mai întâi va trebui să treacă de echipa clasată pe locul 3 în Grupa A a zonei Asia, iar apoi va juca un baraj intercontinental.
Japonia conduce în Grupa B, cu 21 de puncte (9 jocuri), urmată de Araba Saudită, 19 puncte (8 j), Australia, 15 puncte (9 j), Oman, 8 puncte (8 j), China, 5 p (8 j), Vietnam, 3 p (8 j).
Numărul echipelor calificate la Cupa Mondială din Qatar, programată în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie, a ajuns la 17, alte 15 echipe urmând să fie aflate până la vară.
Citește și:

Naționalele calificate la CM din 2022

America de Sud: Brazilia, Argentina
Asia: Qatar (țara gazdă), Iran, Coreea de Sud, Japonia, Arabia Saudită
Europa: Danemarca, Germania, Franța, Belgia, Croația, Spania, Serbia, Anglia, Elveția, Olanda
Sursa: AGERPRES
Ligue 1
Mbappe a dat cărțile pe față! Cum a răspuns acuzațiilor că a rămas la PSG doar pentru bani
ACUM 2 ORE
Romanian Liga I
Cel mai rapid gol al sezonului în Liga 1 s-a marcat în ultimul meci din play-off
ACUM 10 ORE