În Africa, dramatismul a fost la cote înalte la aproape toate meciurile de baraj pentru calificarea la Campionatul Mondial. Dacă Egiptul lui Salah a pierdut la penalty-uri contra Senegalului, Algeria condusă de Riyad Mahrez a suferit o înfrângere în minutul 120+4 în fața Camerunului.
Argerienii câștigaseră în deplasare cu 1-0 (gol Slimani) și erau mari favoriți să ajungă în Qatar, dar returul a avut o desfășurare incredibilă. Camerunezii au deschis scorul în minutul 22 prin Choupo-Moting, iar apoi gazdele au dominat autoritar partida, dar paradele lui Onana și imprecizia atacanților algerieni au ținut tabela intactă.
Citește și:
Fotbal
Schimbări importante în topul favoriților pentru Balonul de Aur 2022! Cine e noul lider al ierarhiei
26/04/2022 LA 07:07

Mahrez va vedea Mondialul la TV, după un gol primit de Algeria în prelungirile prelungirilor

S-a ajuns în prelungiri, unde tot algerienii au forțat mai mult, iar insistența a dat roade în minutul 118. Ahmed Touba a marcat cu capul în urma unei lovituri de colț și Algeria era la câteva minute de o calificare istorică, însă finalul a fost uluitor.
Camerunezii s-au aruncat în atac, iar Toko Ekambi a marcat golul calificării în minutul 120+4, ultimul al partidei. Deși rezultatul la general a fost 2-2, Camerunul va merge în Qatar grație golurilor mai multe marcate în deplasare, regulă care în fotbalul african încă e valabilă.
Așadar, Algeria ratează al doilea Mondial consecutiv, după ce nici în Rusia nu s-a calificat. Naționala din Magreb a participat de 4 ori la turneul final, reușind o singură dată să treacă de grupe, în 2014, când s-a oprit în optimi. Acela a fost și singurul Mondial la care a participat Mahrez, cel mai bun jucător algerian din ultimul deceniu. Starul lui City a jucat atunci într-un singur meci.
De partea cealaltă, Camerun va participa pentru a 8-a oară la Campionatul Mondial. Cea mai bună performanță a "leilor neîmblânziți" a fost obținută în 1990, când au ajuns până în sferturi. La celelalte ediții la care au ajuns nu au reușit să iasă din grupe.
Celelalte 4 echipe africane care vor juca în Qatar, sunt Senegal, Maroc, Tunisia și Ghana.
Premier League
McTominay apără United: "E incredibil de dezamăgitor să fim trataţi aşa, doare"
07/03/2022 LA 12:06
Premier League
Nu Guardiola a fost cel mai trist când Kane a înscris golul victoriei cu City! Imagini incredibile
20/02/2022 LA 11:07