Ecuador s-a calificat la Campionatul Mondial din Qatar după ce a terminat pe locul 4 grupa unică preliminară din America de Sud, după Brazilia, Argentina și Uruguay. Federația Chiliană contestă însă folosirea lui Byron Castillo în meciurile din preliminarii și cere excluderea Ecuadorului de la turneul final.
Concret, chilienii susțint că jucătorul în vârstă de 23 de ani a folosit documente false pentru a primi naționalitatea ecuadoriană. Byron Castillo nu s-ar fi născut în Ecuador, ci în Columbia, iar Federația Chiliană susține că există nenumărate dovezi în acest sens.
"Investigațiile efectuate în Ecuador, inclusiv un raport juridic al Direcției Naționale de Stare Civilă, au dovedit existența unor neconcordanțe în certificatul de naștere prezentat de jucător", s-a arătat în memoriul depus de Federația Chiliană la FIFA. În plus, chilienii acuză Federația Ecuadoriană că are cunoștință deplină despre aceste nereguli.
World Cup Qualification CONMEBOL
Anunțul lui Lionel Messi după partida Argentina – Venezuela. "Voi lămuri multe lucruri"
26/03/2022 LA 13:45
Citește și:

Ecuador riscă să fie exclusă de la Campionatul Mondial

FIFA a luat la cunoștință plângerea depusă de chilieni și a somat Federația Ecuadoriană să aducă probe în apărarea sa. Dacă se va dovedi că Byron Castillo a folosit acte false pentru a reprezenta Ecuadorul, naționala riscă să fie exclusă de la turneul final, deoarece ar pierde la masa verde toate meciurile în care acesta a fost pe teren. Byron Castillo are 8 selecții la naționala mare a Ecuadorului, toate în recentele preliminarii ale Campionatului Mondial. Jucătorul legitimat la Barcelona SC Guayaquil (Ecuador) a debutat la prima reprezentativă în septembrie 2021.
Demersul făcut de chilieni are un motiv întemeiat. Naționala lui Alexis Sanchez sau Artoro Vidal a terminat preliminariile pe locul 6, ratând orice șansă de a ajunge la Mondial. Dacă Ecuadorul va fi exclus, atunci locul său la turneul final va fi luat de Peru, care a terminat pe locul 5, iar Chile ar urma să joace la barajul cu Emiratele Arabe Unite sau Australia.
Dacă Ecuadorul va scăpa cu fața curată din acest scandal, va juca în Qatar în grupa A, alături de țara gazdă, Olanda și Senegal.
World Cup Qualification CONMEBOL
Messi s-a întors în Argentina, a marcat și a dansat alături de fani după victoria cu Venezuela
26/03/2022 LA 06:30
World Cup Qualification CONMEBOL
FIFA a stabilit rejucarea partidei dintre Brazilia și Argentina, întreruptă de autoritățile medicale
14/02/2022 LA 17:42