Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FIFA a stabilit rejucarea partidei dintre Brazilia și Argentina, întreruptă de autoritățile medicale

Romeo Ene

Publicat 14/02/2022 la 19:42 GMT+2

Partida dintre Brazilia și Argentina, din preliminariile Campionatului Mondial din 2022, va fi rejucată, conform FIFA, după ce a fost abandonată ca urmare a intrării pe teren a autorităților sanitare.

Brasil, Argentina

Credit imagine: Eurosport

Partida fost întreruptă în septembrie 2021, în minutul 7, din cauza reprezentanților autorităților sanitare, care au pătruns pe teren, acuzându-i pe 4 dintre jucătorii naționalei lui Lionel Scaloni că ar fi încălcat protocolul medical impus de pandemia de coronavirus.
Emiliano Martinez, Cristian Romero, Giovanni Lo Celso și Emiliano Buendia sunt cei patru fotbaliști care s-au aflat în atenția autorităților braziliene. Jucătorii sunt legitimați la cluburi din Anglia și nu ar fi avut voie să se afle la meci. Asta pentru că protocolul federal le impune o perioadă de carantină celor care au călătorit în ultimele 14 zile în țări printre care și Marea Britanie.
Potrivit Federației Argentiniene de Fotbal, cele 10 țări din CONMEBOL au încheiat un acord prin care fotbaliștii au voie să circule în cadrul bulei sanitare, putând astfel să participe la partidele din preliminariile Campionatului Mondial din Qatar.

Măsurile luate de FIFA

Comisia FIFA nu a stabilit încă data disputării partidei și nici locul, însă a amendat cele două federații și i-a suspendat pe cei 4 jucători argentinieni. FIFA a emis un comunicat, citat de Mediafax, în care a stabilit măsurile care se impun după un astfel de eveniment: "Comisia a concluzionat că abandonarea meciului a rezultat din diverse neajunsuri din partea ambelor părți implicate și, prin urmare, a decis să oblige Federația Braziliană de Fotbal să plătească o amendă de 550.000 de franci elvețieni (echivalentul a 525.000 de euro), pentru încălcări legate de ordinea, securitatea și abandonarea meciului și Federația Argentiniană de Fotbal la plata unei amenzi în valoare de 250.000 de franci elvețieni (echivalentul a 238.000 de euro), pentru nerespecarea obligațiilor privind ordinea și siguranța, pregătirea și participarea în meci, precum și abandonarea meciului."
CITEȘTE ȘI:
Emiliano Martinez, Cristian Romero, Giovanni Lo Celso și Emiliano Buendia au fost suspendați două meciuri.
Cu toate astea, autoritățile sanitare din Brazilia au precizat că "jucătorii respectivi, sosiți cu un zbor de la Caracas (Venezuela) la Guarulhos (aeroport din Sao Paulo), au declarat că nu au călătorit în niciuna din cele patru țări supuse restricțiilor în ultimele 14 zile. Ne-au parvenit, însă, informații neoficiale despre declarații pretins false făcute de acești călători". În acest moment, organizația responsabilă de anchetele epidemiologice din Sao Paulo efectuează verificări.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo