Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Goerge Pușcaș, luat la întrebări de foști mari internaționali români! Ce idol a avut în copilărie

Nicu Savin

Publicat 23/03/2021 la 15:20 GMT+2

George Pușcaș este unul dintre oamenii în care România își pune mari speranțe în campania de calificare la Campionatul Mondial din 2022. Atancantul lui Reading a fost pus într-o ipostază inedită în cantonamentul naționalei, fiind nevoit să răspundă unei serii de întrebări venite din partea unor foști mari fotbaliști români.

George Puscaș, atacantul naționalei României

Credit imagine: Eurosport

Naționala României va debuta în această săptămână în preliminariile Campionatului Mondial din 2022. Goerge Pușcaș este printre jucătorii selecționați de Mirel Rădoi și de la care fanii așteaptă evoluții foarte bune. Chiar dacă a fost accidentat o bună parte din acest sezon, atacantul și-a revenit și este gata de confruntările cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia.
Departamentul de presă de la FRF este foarte activ în aceste zile și întreprinde tot felul de acțiuni cu diferiți "tricolori" în prim plan. După ce Alex Cicâldău a răspuns mai multor întrebări venite din partea fanilor, George Pușcas a avut o misiune și mai dificilă. Atacantul lui Reading a fost rugat să răspundă unor întrebări venite din partea unor foști mari fotbaliști români, care au îmbrăcat tricoul echipei naționale.

George Pușcaș, luat la întrebări de 12 foști mari internaționali români

1.Basarab Panduru: Când te simți mai confortabil pe teren? Când ești singurul atacant al echipei sau când evoluezi într-un sistem cu 2 atacanți?
De obicei, la echipa națională am jucat cu un singur vârf și m-am simțit foarte bine. La club am jucat și cu 2 atacanți și mă simt bine și așa, dar prefer să joc singur în față, cu un număr 10 în spatele meu.
2.Florin Răducioiu: La ce te gândești imediat după încrierea unui gol pentru echipa națională?
Un gol la națională e mai special mereu. Simt că nu e doar golul meu, ci al întregii țări, al tuturor fanilor care se uită și care susțin Romînia și asta mă face foarte mândru pe moment, să știu că marchez pentru țara mea.
3.Gabi Balint: Care este jucătorul român cu cele mai multe goluri marcate la un turneu final de Campionat Mondial?
Florin Răducioiu (n.r. corect)
4.Ciprian Marica: Din discuțiile tale cu colegii este acum în vestiar aceeași atmosferă de optimism care era înainte de Campionatul European U21 din 2019?
Da! Mereu se creează o atmosferă bună la echipă. Când ne reunim, parcă venim cu o șansă nouă, parcă avem aceeași speranță și ne dorim cu toții să avem succes, pentru că succesul ne-a lipsit în ultima vreme.
5.Helmuth Duckhadam: Ce ai alege între un gol decisiv cu Macedonia de Nord și unul de orgoliu împotriva Germaniei?
Un gol decisiv contra Macedoniei de Nord! 100%
6.Ioan Andone: Care a fost cel mai important om pentru ascensiunea ta?
Cel mai important grup pentru ascensiunea mea a fost familia mea.
7.Daniel Pancu: Când intri pe teren te gândești cum să marchezi sau cum să-ți ajuți colegii să o facă?
Fiind atacant, mă gândesc să marchez, dar nu-mi scot din cap ideea de a-mi ajuta colegii să marcheze.
8.Răzvan Raț: În ce an a fost inaugurată Arena Națională cu un meci al României și ce națională am avut ca adversar?
Franța, acum 9 sau 10 ani, prin 2011 (n.r nesigur, dar răspunsul a fost corect)
9.Miodrag Belodedici: Ținând cont că sunt foarte multe meciuri într-un sezon, ce program individual de recuperare ai după o partidă?
Programul meu separat e unul strict. Îmi place mult recuperarea în apă rece, în jur de 8 grade. O fac cam toată săptămâna, jucând din 3 în 3 zile. Ar mai fi alimentația. După meciuri îmi place să consum carbohidrați și proteine.
10.Gheorghe Craioveanu: Ce ar însemna pentru generația ta o calificare la Campionatul Mondial?
Ceva extraordinar. Cum am mai spus, avem nevoie de succese, avem nevoie să demonstrăm că avem talent, că suntem muncitori și că ne putem bate pentru calificare.
11.Romolus Gabor: Ce atacant român ai avut sau ai ca model?
Să fiu sincer nu am avut atacanți români ca și model. Fiind plecat din țară încă de tânăr, mă uitam mereu în campionatele din străinătate la fotbal și încercam de acolo să copiez atacanți cu care împărtăseam aceleași caracteristici. În fiecarea an sau la 2-3 ani aveam alt model: începând de la Fernando Torres, care a fost idolul meu absolut când eram mic, trecând apoi la Luis Suarez și ajungând în momentul actual la Harry Kane, care e impresionant.
12.Ilie Dumitrescu: Care sunt aspectele la care ar trebui să mai lucrezi pentru a da randament maxim?
Aș dori să-mi îmbunătățesc plasamentul la faze fixe cu scopul de a marca mai mult.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo