Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Victorii fără emoţii pentru Anglia, Germania şi Italia. Spania, doar egal acasă. Rezultatele serii

Nicu Savin

Actualizat 26/03/2021 la 01:37 GMT+2

În această seară s-a disputat prima etapă a preliminariilor Campionatului Mondial din 2022.

Jude Bellingham of England during the FIFA World Cup 2022 Qatar qualifying match between England and San Marino

Credit imagine: Getty Images

articol de Romeo Ene

Germania, victorie facilă cu Islanda

Germania, adversara pe care România o va întâlni duminică seară pe Arena Naţională, a câştigat cu 3-0 împotriva Islandei. Nemţii au început meciul tare, înscriind 2 goluri în primele 7 minute prin Goretzka şi Havertz. Gundogan a închis tabela în minutul 56 la capătul unui meci în care Germania a avut o posesie de 76%, iar Islanda, fosta noastră adversară din barajul pentru Campionatul European, nu a oferit o replică pe măsură.
Germania este favorita grupei J, grupă din care mai fac parte România, Islanda, Armenia, Macedonia de Nord şi Liechtenstein.
România va juca împotriva Germaniei duminică, la ora 21:45, pe Arena Naţională.

Anglia – San Marino 5-0

Dintre marile echipe ale Europei, Anglia a avut fără îndoială cel mai ușor meci. Echipa lui Gareth Southgate a jucat acasă cu San Marino și singura necunoscută în această dispută era scorul cu care britanicii se vor impune.
S-a terminat 5-0 pentru englezi, golurile fiind înscrise de Ward-Prowse, dublă Calvert-Lewin, Sterling şi Watkins. Anglia a avut o posesie năucitoare de 81%, 15 şuturi pe poartă, o statistică de aşteptat în contextul în care a evoluat împotriva lui San Marino. Albania, Polonia, Ungaria, Andorra şi San Marino sunt adversarele englezilor din grupa I.
Italia şi-a securizat victoria încă din prima repriză
Italia a avut parte de un meci mai greu faţă de Germania şi Anglia. "Squadra Azzurra" a întâlnit-o pe Irlanda de Nord, însă victoria şi-a asigurat-o încă din prima repriză.
Berardi a deschis scorul în minutul 14, în timp ce Immobile a stabilit scorul final al partidei în minutul 39. Italia face parte din grupa C, alături de Elveţia, Lituania, Bulgaria şi Irlanda de Nord.

Spania, rezultat surprinzător la debutul în preliminarii

Cu siguranţă cel mai neaşteptat rezultat a fost cel înregistrat de Spania, care a remizat pe teren propriu cu Grecia, scor 1-1. Morata a deschis scorul pentru spanioli în minutul 33, iar victoria părea că va fi obţinută cu uşurinţă.
Totuşi, un penalty transformat de Bakasetas în minutul 57 a stabilit scorul final, 1-1, iar trupa lui Luis Enrique a debutat cu stângul în preliminariile Campionatului Mondial din 2022. Grecia a reuşit să egaleze la singurul şut pe poartă pe care l-a avut într-un meci dominat de spanioli de la un capăt la celălalt.

Rezultate preliminarii Campionat Mondial prima etapă

  • Bulgaria – Elveţia 1-3
  • Israel – Danemarca 0-2
  • Andorra – Albania 0-1
  • Anglia – San Marino 5-0
  • Germania – Islanda 3-0
  • Italia – Irlanda de Nord 2-0
  • Liechtenstein – Armenia 0-1
  • Moldova – Insulele Feroe 1-1
  • România – Macedonia de Nord 3-2
  • Scoţia – Austria 2-2
  • Spania – Grecia 1-1
  • Suedia – Georgia 1-0
  • Ungaria – Polonia 3-3
știrea inițială
Cu excepția Franței, care a remizat surprinzător pe teren propriu cu Ucraina, toate marile naționale ale Europei au debutat cu victorie în preliminariile Campionatului Mondial din 2022.
În această seară, celelalte forțe de pe "Bătrânul Continent" vor disputa primele partide din noile preliminarii. În grupa României, pe lângă meciul tricolorilor cu Macedonia de Nord, vor mai fi alte 2 partide. Reprezentativa Germaniei va juca pe teren propriu cu Islanda, echipă cotată cu prima șansă de a termina pe locul 2. Nemții l-au pierdut pe Toni Kroos din cauza unei accidentări, iar astăzi au primit încă o veste proastă, și anume că Jonas Hofmann (28 de ani) a ieșit pozitiv la Covid-19. Totuși, echipa lui Joachim Low pornește ca mare favorită în fața nordicilor în partida care se va juca pe Schauinsland-Reisen-Arena din Duisburg.
picture

România, drumul spre Mondial

Anglia, Italia și Spania debutează în preliminariile Campionatului Mondial din Qatar

Dintre marile echipe ale Europei, Anglia are fără îndoială cel mai ușor meci. Echipa lui Gareth Southgate joacă acasă cu San Marino și singura necunoscută în această dispută este scorul cu care britanicii se vor impune. Cel mai important meci din grupa Angliei va avea loc la Budapesta, unde Ungaria va da piept cu Polonia, celelalte 2 echipe care vor lupta pentru calificare alături de reprezentativa Albionului.
Italia are parte de start ceva mai dificil la prima vedere. "Squadra Azzurra" va juca pe Ennio Tardini din Parma împotriva Irlandei de Nord, o echipă incomodă, care a demonstrat și în trecut că poate pune probleme marilor echipe.
Spania debutează de asemenea acasă în aceste preliminarii. Fromația condusă de Luis Enrique va întâlni Grecia într-un meci care se va juca la Granada. În aceeași grupă va avea loc și partida dintre Suedia și Georgia, care ar putea marca revenirea lui Zlatan Ibrahimovic la naționala scandinavă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo