Fost căpitan al Ucrainei, cu cele mai multe selecții în echipa națională, Anatoliy Tymoshchuk a devenit persona non grata la Kiev, ca urmare a pasivității sale în cazul războiului declanșat de Rusia.
Antrenor secund al celor de la Zenit, Tymoshchuk nu doar că nu a plecat de la clubul rus, dar nici măcar nu a făcut apel la încetarea războiului, cum era de așteptat. Mulți l-au distrus pentru atitudinea avută, etichetându-l drept un partizan al lui Putin, în timp ce alții au fost de părere că pasivitatea e o consecință a faptului că nu are informații, având în vedere cenzura din Rusia.
Această variantă nu stă în picioare, cel poreclit Tolya fiind la curent cu războiul și masacrul rușilor din Ucraina. Andriy Yarmolenko, mijlocașul ofensiv al lui West Ham, a dezvăluit că a purtat o discuție cu fostul său coleg de la națională, iar atitudinea acestuia e una de neînțeles. Probabil că fostul mijlocaș se teme de represaliile Moscovei și alege să tacă, dar o astfel de abordare e cum nu se poate mai greșită.
Ligue 1
"Real i-ar fi dat un salariu mai mare!" Anunțul incredibil al lui Al-Khelaifi + Mesajul lui Mbappe
ACUM 29 MINUTE
"Pentru mine, Tolya (n.r. - Tymoshchuk) a fost un exemplu în perioada în care am fost colegi. Când a început războiul, am fost curios să văd cine spune ceva. Am fost surprins că nu a reacționat.
L-am întrebat prin mesaj: "Cum poți dormi noaptea?". Mi-a răspuns: "Nu la fel de bine ca tine". Nu i-am mai scris, dar m-a sunat el. L-am întrebat: "De ce taci? Ai fost un exemplu, dar acum nu mai exiști pentru mine". Mi-a zis să mă duc dracului! Acolo s-a încheiat conversația noastră.
Probabil că este speriat. Nu știe ce se va întâmpla dacă vorbește. Are soție din Rusia, copiii sunt născuți acolo. Înțeleg acest lucru, dar poți foarte ușor să îți faci bagajele și să pleci oriunde. Cred că a strâns destui bani încât să poată trăi oriunde în lume. Părinții lui sunt în Ucraina, iar el nu știu cum poate trăi cu aceste lucruri", a declarat Andriy Yarmolenko, potrivit sport.ua.
CITEȘTE ȘI:
IGOR SURKIS: "YARMOLENKO M-A ADUS LA LACRIMI!" CE ROL A JUCAT MIRCEA LUCESCU ÎN PRIMELE ZILE DE RĂZBOI

Anatoliy Tymoshchuk, interzis în fotbalul din Ucraina!

Federația Ucraineană de Fotbal l-a sancționat dur pe Anatoliy Tymoshchuk, după atitudinea pro-rusă arătată. Acesta a fost interzis în orice activitate fotbalistică din țara lui natală, sancțiunea fiind valabilă pentru tot restul vieții sale.
Decizia forului ucrainean a fost luată ca urmare a faptului că fostul fotbalist a refuzat să condamne invazia armatei ruse și nici nu a demisionat din funcția pe care o deține din 2017 la clubul din Santk Petersburg.
"De la începutul agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei, Tymoshchuk nu numai că nu a făcut nicio declarație publică în această privință, dar nici nu a oprit colaborarea lui cu un club al agresorului. În timp ce un alt fost club al lui, Bayern Munchen, publică declarații și susține acțiuni în sprijinirea Ucrainei, Tymoshchuk continuă să mențină tăcerea", au anunțat oficialii Comisiei de Etică a forului național.
Astfel, potrivit Federației Ucrainene de Fotbal, Tymoshchuk va rămâne fără licența de antrenor valabilă în Ucraina, iar numele său va fi șters din listele de onoare. În plus, oficialii forului au cerut guvernului de la Kiev să îi retragă toate medaliile fostului fotbalist, care a evoluat de-a lungul timpului pentru Șahtior Donețk, Bayern Munchen și Zenit. În tricoul rușilor, fostul mijlocaș a câștigat Cupa UEFA în 2008.
Fotbal
Așa a sărbătorit Manchester City al 4-lea titluri în ultimii 5 ani
ACUM O ORĂ
Fotbal
Premier League | Un sezon magic plin de emoții și trăit la intensitate maximă
ACUM 2 ORE