În cadrul unei probe din calificări, Larisa Iordache nu a aterizat așa cum și-a propus și a suferit dureri teribile la picior, ea punându-și ulterior gheață la gleznă pentru a ameliora durerea. Cu toate acestea, Larisa a obținut un punctaj de 14.333, al treilea din concurs. Această notă i-a asigurat Larisei calificarea în finala de la bârnă. Din păcate, în finală durerile nu au dispărut și nu a putut concura.
Revenită în țară, Iordache a vorbit cu reporterii prezenți pe aeroport și a prezentat noi detalii despre starea ei de sănătate.
"Glezna îmi este umflată acum pentru că am stat multe ore pe drum. Sper din suflet să-mi revin uşor-uşor cu zilele astea de pauză şi să mă întorc cu forţe noi. Sper ca tratamentele să funcţioneze la glezna mea şi să fie totul ok, pentru a mă întoarce la antrenament cu forţe proaspete. Sper ca în Japonia, în toamnă, să fiu pe podiumul mondial şi să fiu mândră de mine, cât şi mama", a spus Iordache, conform DigiSport.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Gimnastică: Top 5 cele mai spectaculoase exerciții de la Tokyo
11/08/2021 LA 13:46

Iordache: "Cu siguranţă acum aveam o medalie de gât!"

În absența Larisei Iordache, medaliile de aur și argint au mers la China. Guan Chenchen a cucerit aurul olimpic, iar Tang Xijing argintul. Medalia de bronz i-a revenit starului american Simone Biles. Gimnasta româncă a declarat că altfel ar fi arătat podiumul dacă nu se accidenta și reușea să-și facă exercițiul.
"Cu siguranţă finala ar fi fost alta. Pentru că având adversare pe măsură, e clar că atunci concentrarea era alta, şi la mine şi la ele. Văzând finala, aş fi fost pe podium dacă mi-aş fi făcut integralul excepţional, aşa cum ştiu eu. Măcar puţin mai bine decât în calificări. Şi cu siguranţă acum aveam o medalie de gât, eram super fericită. Dar cu toate astea, sunt mândră de mine că am luat deciziile pe propria răspundere. Sunt destul de matură încât să încerc să gândesc cu mintea mea pentru a putea trece peste cât mai repede", a spus aceasta, conform sursei citate.
În perspectiva Jocurilor Olimpice din 2024, de la Paris, și o eventuală participare, Larisa Iordache nu a făcut o afirmație concretă: "Nu pot să mint, m-a bătut gândul. Însă cred că totul se va aranja aşa cum va trebui. Ştiu că decizia dacă va fi să merg acolo, o voi lua. Şi dacă voi fi sănătoasă, cu siguranţă. Dar îmi doresc să iau totul pas cu pas, să trăiesc în prezent şi să fructific viitorul cât de bine pot"

Jocurile Olimpice: Simone Biles, bronz în finala la bârnă! Chenchen Guan, marea câștigătoare

Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul Eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
Larisa Iordache și-a luat rămas bun de la Tokyo: "Plec de aici cu lacrimi în ochi!"
05/08/2021 LA 12:23
Tokyo 2020
Larisa Iordache, anunț despre viitorul său în gimnastică după abandonurile de la Jocurile Olimpice
05/08/2021 LA 07:21