Americanca a câștigat medalia de bronz în finală după ce s-a retras din celelalte patru competiții. Biles a suferit din cauza unor probleme cu sănătatea mintală și a declarat că se lupta cu această situație când a aflat vestea.
”Acum două zile mătușa mea a murit în mod neașteptat, nu mă gândeam că o să mi se întâmple asta la Jocurile Olimpice”, a declarat Biles.
”Așa că la sfârșitul zilei, trebuie să fii atent la ce spui online, pentru că nu ai nicio idee prin ce trec acești sportivi”, a adăugat ea.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Gimnastică: Top 5 cele mai spectaculoase exerciții de la Tokyo
11/08/2021 LA 13:46
Antrenoarea lui Biles, Cecile Canqueteau-Landi, a vorbit și ea despre această veste teribilă.
”A fost încă o lovitură. M-am gândit ”Doamne, săptămâna asta trebuie să se încheie!” Am întrebat-o de ce are nevoie și mi-a spus că are nevoie de timp să își revină”, a declarat ea pentru People.
”I-am spus să mă sune sau să îmi scrie dacă are nevoie de orice. Și-a sunat părinții și le-a spus că nu poate face nimic de la Tokyo. Așa că a ales să încheie săptămâna și să gestioneze situația când va ajunge acasă”, a adăugat ea.

Jocurile Olimpice: Simone Biles s-a retras de la patru probe

Simone Biles a surprins pe toată lumea, retrăgându-se din finala pe echipe ca urmare a faptului că nu a mai putut suporta presiunea.
"După acea săritură, nu am mai putut continua. Trebuie să mă concentrez pe sănătatea mea mintală. Nu am vrut să risc prin prezenţa mea efortul colegelor şi consider că sănătatea mintală e cea mai importantă în sport în aceset moment", a spus Biles după finala câştigată de Rusia, pentru ca apoi să anunţe că nu va fi prezentă nici în finala de la individual compus.
Mulţi s-au grăbit să o critice pe Biles, cea mai valoroasă gimnastă a planetei, însă fosta gimnastă Andrea Orris, în prezent antrenoare, a explicat că nu poţi să ceri mai mult de la o sportivă care a trecut prin atâtea traume. Orris a făcut referire la anii întregi de abuzuri, pe când Larry Nassar, fostul medic al echipei feminine de gimnastică a SUA, le abuza pe eleve. Acesta a pledat ulterior vinovat în 7 cazuri în care a fost acuzat.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
Larisa Iordache a oferit noi detalii despre starea gleznei: “Sper din suflet să-mi revin uşor-uşor”
06/08/2021 LA 15:18
Tokyo 2020
Larisa Iordache și-a luat rămas bun de la Tokyo: "Plec de aici cu lacrimi în ochi!"
05/08/2021 LA 12:23