Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Momentele traumatizante din spatele retragerii lui Simone Biles de la Tokyo 2020

Cristian Mihală

Publicat 29/07/2021 la 11:14 GMT+3

Simone Biles are probleme mari de încredere la Tokyo, presiunea fiind mult prea puternică. Mentalul precar al sportivei din SUA ar fi o consecinţă a ceea ce a păţit de-a lungul timpului, din cauza monstrului Larry Nassar, fostul doctor al naţionalei SUA.

Simone Biles Turnen Tokyo 2020

Credit imagine: Getty Images

Simone Biles a surprins pe toată lumea, retrăgându-se din finala pe echipe ca urmare a faptului că nu a mai putut suporta presiunea.
"După acea săritură, nu am mai putut continua. Trebuie să mă concentrez pe sănătatea mea mintală. Nu am vrut să risc prin prezenţa mea efortul colegelor şi consider că sănătatea mintală e cea mai importantă în sport în aceset moment", a spus Biles după finala câştigată de Rusia, pentru ca apoi să anunţe că nu va fi prezentă nici în finala de la individual compus (azi, de la 13:50, pe Eurosport şi Eurosport Player).

Andrea Orris, despre ce se întâmplă cu Simone Biles

Mulţi s-au grăbit să o critice pe Biles, cea mai valoroasă gimnastă a planetei, însă fost gimnastă Andrea Orris, în prezent antrenoare, a explicat că nu poţi să ceri mai mult de la o sportivă care a trecut prin atâtea traume. Orris a făcut referire la anii întregi de abuzuri, pe când Larry Nassar, fostul medic al echipei feminine de gimnastică a SUA, le abuza pe eleve. Acesta a pledat ulterior vinovat în 7 cazuri în care a fost acuzat.
"Mă frustrează enorm să văd comentându-se despre Simone că nu e suficient de puternică mental sau că şi-a lăsat echipa la greu. Vorbim despre fata care a fost molestată de doctorul echipei în întreaga copilărie şi adolescenţă. Această fată a îndurat, până la 24 de ani, mai multe traume decât vom aduna noi, ceilalţi, în toată viaţa. Nu vom înţelege niciodată de pe margine ce lupte se dau în mintea unui sportiv", a scris Andrea Orris pe twitter.
Interesant e că Simone Biles a shareuit mesajul pe pagina personală de twitter, semn că este de acord cu Orris şi că problemele avute acum au legătură cu momentele de tristă amintire cauzate de fostul medic, aflat acum după gratii.
Simone Biles este calificată în toate cele 4 finale pe aparate de la Tokyo, iar delegaţia SUA speră că marea vedetă a Jocurilor Olimpice va reuşi să se adune şi să fie în starea mentală potrivită concursului.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo