Simone Biles a surprins pe toată lumea, retrăgându-se din finala pe echipe ca urmare a faptului că nu a mai putut suporta presiunea.
"După acea săritură, nu am mai putut continua. Trebuie să mă concentrez pe sănătatea mea mintală. Nu am vrut să risc prin prezenţa mea efortul colegelor şi consider că sănătatea mintală e cea mai importantă în sport în aceset moment", a spus Biles după finala câştigată de Rusia, pentru ca apoi să anunţe că nu va fi prezentă nici în finala de la individual compus (azi, de la 13:50, pe Eurosport şi Eurosport Player).

Andrea Orris, despre ce se întâmplă cu Simone Biles

Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Gimnastică: Top 5 cele mai spectaculoase exerciții de la Tokyo
11/08/2021 LA 13:46
Mulţi s-au grăbit să o critice pe Biles, cea mai valoroasă gimnastă a planetei, însă fost gimnastă Andrea Orris, în prezent antrenoare, a explicat că nu poţi să ceri mai mult de la o sportivă care a trecut prin atâtea traume. Orris a făcut referire la anii întregi de abuzuri, pe când Larry Nassar, fostul medic al echipei feminine de gimnastică a SUA, le abuza pe eleve. Acesta a pledat ulterior vinovat în 7 cazuri în care a fost acuzat.
"Mă frustrează enorm să văd comentându-se despre Simone că nu e suficient de puternică mental sau că şi-a lăsat echipa la greu. Vorbim despre fata care a fost molestată de doctorul echipei în întreaga copilărie şi adolescenţă. Această fată a îndurat, până la 24 de ani, mai multe traume decât vom aduna noi, ceilalţi, în toată viaţa. Nu vom înţelege niciodată de pe margine ce lupte se dau în mintea unui sportiv", a scris Andrea Orris pe twitter.
Interesant e că Simone Biles a shareuit mesajul pe pagina personală de twitter, semn că este de acord cu Orris şi că problemele avute acum au legătură cu momentele de tristă amintire cauzate de fostul medic, aflat acum după gratii.
Simone Biles este calificată în toate cele 4 finale pe aparate de la Tokyo, iar delegaţia SUA speră că marea vedetă a Jocurilor Olimpice va reuşi să se adune şi să fie în starea mentală potrivită concursului.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
Larisa Iordache a oferit noi detalii despre starea gleznei: “Sper din suflet să-mi revin uşor-uşor”
06/08/2021 LA 15:18
Tokyo 2020
Larisa Iordache și-a luat rămas bun de la Tokyo: "Plec de aici cu lacrimi în ochi!"
05/08/2021 LA 12:23