Simone Biles nu a concurat pentru Statele Unite ale Americii în finala pe echipe de la Jocurile Olimpice, retrăgându-se după primul exercițiu, cel de la sărituri. Gimnasta a declarat după încheierea competiției că motivul retragerii sale nu ține de vreo problemă fizică, ci de faptul că nu se simte tocmai bine din punct de vedere mental, hotărând să facă un pas în spate pentru a nu-și încurca echipa.
După ce a recunoscut că se pune foarte multă presiune pe ea, motiv pentru care are nevoie să se detașeze pentru a rămâne psihic bine, Simone Biles a primit foarte multe mesaje de susținere. Multe voci specializate consideră că acest semnal de alarmă pe care gimnasta l-a tras va ajuta enorm la combaterea tulburărilor mentale ale sportivilor.
În această dimineață, Simone Biles a reacționat pe contul său de Twitter, mulțumindu-le celor care au înțeles-o și care îi sunt alături.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Gimnastică: Top 5 cele mai spectaculoase exerciții de la Tokyo
11/08/2021 LA 13:46
"Toată dragostea și tot sprijinul pe care le-am primit m-au făcut să realizez că sunt mai mult decât realizările și gimnastica mea, lucru în care nu am crezut niciodată cu adevărat", a scris vedeta lotului Statelor Unite.

"Nu știm ce urmează pentru ea"

După retragerea gimnastei din finala pe echipe, Fabian Hambuechen, expert Discovery Eurosport și campion olimpic la Rio în 2016, a explicat cu lux de amănunte cum s-au derulat lucrurile în cazul retragerii lui Biles și a menționat că nu e nimic sigur în privința participării ei la concursurile care vor urma.
"Fetele din SUA au început la sărituri, iar Simone Biles a vrut să facă un Yurchenko cu 2,5 răsuciri, dar de fapt a făcut doar Yurchenko cu o răsucire și jumătate, ceea ce a surprins pe toată lumea. Se părea că a avut un fel de întrerupere la desprindere.
După aceea, a ieșit din sală, dar apoi s-a întors, chiar înainte ca americancele să înceapă evoluția la paralele, dar ea era încă în jacheta de încălzire, așa că nu știam ce se întâmplă. Și într-adevăr ea nu a mai concurat la celelalte trei aparate.
Nu știm ce tip de leziune are, așa că nu știm cu adevărat ce urmează pentru ea, dacă se poate recupera rapid pentru a putea concura în finala de la individual compus și în finalele pe aparate. Asta este marea întrebare acum, așa că trebuie să așteptăm și să vedem cum se poate recupera pentru aceste competiții", a spus Fabian Hambuechen.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
Larisa Iordache a oferit noi detalii despre starea gleznei: “Sper din suflet să-mi revin uşor-uşor”
06/08/2021 LA 15:18
Tokyo 2020
Larisa Iordache și-a luat rămas bun de la Tokyo: "Plec de aici cu lacrimi în ochi!"
05/08/2021 LA 12:23