Simone Biles a fost nevoită să retragă din echipa Statelor Unite ale Americii în finala de la Tokyo. Cea mai bună gimnastă din lume s-a răzgândit în ultimul moment în privința săriturii pe care voia să o execute, iar nota sa a fost mult sub potențialul său (13.766), dar mai grav a fost că a acuzat dureri la gleză după aterizare.

Simone Biles a anunțat o săritură și a făcut alta, în concursul pe echipe, apoi s-a accidentat

Biles nu a evoluat la paralele, dar se credea că va reveni pentru ultimele 2 aparate, bârnă și sol, însă acest lucru nu s-a întâmplat, accidentarea obligând-o să privească de pe margine restul concursului. Lipsa lui Biles a fost decisivă și în stabilirea clasamentului final. Gimanstele ruse, care evoluează sub steag olimpic din cauza suspendării primite de țara lor din cauza numeroaselor cazuri de dopaj, au luat aurul olimpic după o pauză de 29 de ani, în timp ce sportivele de peste ocean au trebuit să se mulțumească cu argintul. Medalia de bronz a revenit echipei Marii Britanii, care a impresionat în ultima rotație și a devansat Italia și Japonia.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Gimnastică: Top 5 cele mai spectaculoase exerciții de la Tokyo
11/08/2021 LA 13:46
Presa internațională a reacționat în valuri după nefericitul episod în care a fost implicată Simone Biles, dar cel mai important lucru de aflat este dacă aceasta va putea evolua în finalele în care s-a calificat la această ediție a Jocurilor Olimpice (la individual compus și la toate cele 4 aparate).

Simone Biles, incertă pentru restul concursurilor de gimanstică de la Tokyo

După cum a arătat pe margine, Biles nu părea foarte afectată de accidentare, ea încurajându-și frenetic coechipierele pe tot parcursul finalei, fiind surprinsă sărind chiar de bucurie când aceastea au avut reușite. Aceste lucruri indică faptul că problemele la gleznă nu sunt chiar atât de grave, dar medicii americani au preferat să sacrifice aurul în concursul pe echipe, pentru ca Biles să poatîă concura la capacitate maximă în celelalte finale, unde are șanse mari să urce de mai multe ori pe prima treaptă a podiumului.
Fabian Hambuechen, expert Discovery Eurosport și campion olimpic la Rio în 2016, a explicat cu lux de amănunte cum s-au derulat lucrurile în cazul retragerii lui Biles și a menționat că nu e nimic sigur în privința participării ei la concursurile care vor urma.
"Fetele din SUA au început la s[rituri, iar Simone Biles a vrut să facă un Yurchenko cu 2,5 răsuciri, dar de fapt a făcut doar Yurchenko cu o răsucire și jumătate, ceea ce a surprins pe toată lumea. Se părea că a avut un fel de întrerupere la desprindere.
După aceea, a ieșit din sală, dar apoi s-a întors, chiar înainte ca americancele să înceapă evoluția la paralele, dar ea era încă în jacheta de încălzire, așa că nu știam ce se întâmplă. Și într-adevăr ea nu a mai concurat la celelalte trei aparate.
Nu știm ce tip de leziune are, așa că nu știm cu adevărat ce urmează pentru ea, dacă se poate recupera rapid pentru a putea concura în finala de la individual compus și în finalele pe aparate. Asta este marea întrebare acum, așa că trebuie să așteptăm și să vedem cum se poate recupera pentru aceste competiții.", a spus Fabian Hambuechen.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
Larisa Iordache a oferit noi detalii despre starea gleznei: “Sper din suflet să-mi revin uşor-uşor”
06/08/2021 LA 15:18
Tokyo 2020
Larisa Iordache și-a luat rămas bun de la Tokyo: "Plec de aici cu lacrimi în ochi!"
05/08/2021 LA 12:23