A doua medalie de aur din concursul de gimnastică de la Jocurile Olimpice merge tot către COR. Surprinzător, acestea au câștigat calificările, luându-le fața sportivelor din State, care câștigaseră ultimele două ediții de la Jocurile Olimpice. Totuși, era de așteptat ca azi americancele să își ia revanșa, având în vedere că în calificări acestea au evoluat mult sub posibilități.

Simone Biles, accidentată la sărituri, la Jocurile Olimpice

Simone Biles a avut parte de un ghinion teribil în finala pe echipe. Ea a debutat alături de echipă la sărituri, dar, din păcate, acesta a fost și ultimul său aparat marți. Ea a anunțat că va executa săritura ce îi poartă numele, în premieră, dar s-a răzgândit în ultimul moment. Sportiva din SUA a preferat o săritură mai ușoară, cu nota de plecare din 5. Pasul de la aterizare a costat-o, obțiând doar 13766 puncte pentru execuția sa. La săritura "Amânar", Biles s-a și accidentat și nu a mai putut continua.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Gimnastică: Top 5 cele mai spectaculoase exerciții de la Tokyo
11/08/2021 LA 13:46

Simone Biles a anunțat o săritură și a făcut alta, în concursul pe echipe, apoi s-a accidentat

Biles a acuzat probleme medicale, astfel că la paralele, al doilea aparat la care au evoluat sportivele din State, nu a putut participa. A mers la vestiar pentru a primi tratament, iar Jordan Chiles a evoluat în locul ei. La scurt timp, toate rețelele de socializare au vuit de vestea teribilă: Biles nu mai poate continua și a fost retrasă din concurs.

SUA s-au mobilizat exemplar, dar rusoaicele au fost prea puternice

Paradoxal, pierderea lui Biles nu a însemnat sfârșitul șanselor sportivelor din SUA. În rotația a 3-a, ele au recuperat enorm, mobilizându-se. E adevărat, și pe fondul unei posibile relaxări premature pentru rusoaice, care s-au văzut cu siguranță câștigătoare, în absența lui Biles.
S-a ajuns astfel ca, înainte de ultima rotație, Comitetul Olimpic Rus să mai aibă doar 8 zecimi de punct avans. Rusoaicele au înțeles că e momentul să se concentreze la 100% și, în cele din urmă, au obținut note suficient de bune astfel încât să nu rateze aurul.
SUA au fost "trădate" de Jordan Chiles, înlocuitoarea lui Biles de la bârnă, dar care era programată oricum să execute exercițiul de la sol. Aceasta a obținut doar 11700 și din acel moment Statele nu au mai avut nicio șansă la cea mai strălucitoare medalie.
Vorbim de prima medalie de aur pe echipe care merge spre Rusia din 1992, când echipa unificată, după dizolvarea URSS, se impunea la Barcelona, în fața României și Statelor Unite.
Podiumul la Tokyo a fost completat de Marea Britanie, care a câștigat bătălia de la distanță cu Italia și Japonia, în contextul în care China a fost o mare dezamăgire (doar locul 7).
Toată atenția în lumea gimnasticii va fi acum îndreptată către finala masculină, de mâine, dar cu siguranță că toți se gândesc și la starea fizică a lui Simone Biles, care, în mod normal, nu avea cum să rateze aurul olimpic la individual compus. Sportiva fenomen din SUA e calificată și în toate finalele pe aparate și se speră că va fi recuperată în timp util.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
Larisa Iordache a oferit noi detalii despre starea gleznei: “Sper din suflet să-mi revin uşor-uşor”
06/08/2021 LA 15:18
Tokyo 2020
Larisa Iordache și-a luat rămas bun de la Tokyo: "Plec de aici cu lacrimi în ochi!"
05/08/2021 LA 12:23