Toate speranțele americanilor pentru aurul olimpic pe echipe stăteau în Simone Biles, în contextul în care rusoaicele au făcut un concurs de calificări perfect. Sportiva din SUA și-a făcut debutul alături de echipă la sărituri, dar, din păcate pentru Biles, acesta a fost și ultimul său aparat marți. Ea anunțat că va executa săritura ce îi poartă numele, în premieră, dar s-a răzgândit în ultimul moment. Sportiva din SUA a preferat o săritură mai ușoară, cu nota de plecare din 5. Pasul de la aterizare a costat-o, obțiând doar 13766 puncte pentru execuția sa. La săritura "Amânar", se pare că Biles s-a și accidentat.

Simone Biles a anunțat o săritură și a făcut alta, în concursul pe echipe, apoi s-a accidentat

Simone Biles, out din finala pe echipe de la Jocurile Olimpice

Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Gimnastică: Top 5 cele mai spectaculoase exerciții de la Tokyo
11/08/2021 LA 13:46
Biles a acuzat probleme medicale, astfel că la paralele, al doilea aparat la care au evoluat sportivele din State, nu a putut participa. A mers la vestiar pentru a primi tratament, iar Jordan Chiles a evoluat în locul ei.
NBC susține că accidentarea e una serioasă, iar medicii din echipa SUA au decis să nu riște, astfel că Biles nu va mai evolua azi.
Informația cu retragerea lui Biles din concursul pe echipe a fost confirmată și de către CNN, dar și de siteul oficial al competiției.
Biles e prima sportivă din 1992 până în prezent, care s-a calificat în toate cele 6 finale posibile: pe aparate, cu echipa și la individual compus. Pentru ea, urmează finala la individual compus, peste două zile, evident, în măsura în care se va recupera.
Tokyo 2020
Larisa Iordache a oferit noi detalii despre starea gleznei: “Sper din suflet să-mi revin uşor-uşor”
06/08/2021 LA 15:18
Tokyo 2020
Larisa Iordache și-a luat rămas bun de la Tokyo: "Plec de aici cu lacrimi în ochi!"
05/08/2021 LA 12:23