Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Larisa Iordache a primit verdictul medicilor după durerile resimțite în calificări! Cât trebuie să ia pauză gimnasta

Razvan Circeag

Actualizat 26/07/2021 la 13:03 GMT+3

Larisa Iordache a obținut calificarea în finala de la bârnă din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, însă, din cauza unei aterizări nefericite, a încheiat exercițiul în lacrimi. În urma unui test RMN, sportiva a primit un diagnostic de entorsă metatarsiană și trebuie să stea trei zile în pauză.

Larisa Iordache

Credit imagine: Eurosport

Larisa Iordache a avut o prestație bună la bârnă și s-a calificat în finală cu a patra notă din concurs, 14.333. Acum, sportiva româncă trebuie să se recupereze după accidentarea suferită la finalul exercițiului.

Verdictul medicilor după accidentarea Larisei Iordache

Antrenorul lotului olimpic de gimnastică artistică al României, Cristian Moldovan, a oferit primele detalii oficiale cu privire la accidentarea suferită de Larisa Iordache. Acesta a declarat pentru că gimnasta a efectuat duminică un RMN la clinica din Satul Olimpic, în urma căruia i s-a pus un diagnostic de entorsă metatarsiană. Pentru recuperare, aceasta va avea nevoie de o pauză de trei zile. Finala la bârna de la Jocurile Olimpice va avea loc pe 3 august.
''Este o entorsă metatarsiană şi i-au recomandat trei zile de pauză cu gheaţă şi fizioterapie. Larisa a fost cu medicul Dan Tănase (medicul şef al Echipei Olimpice a României) la policlinica din Satul Olimpic, i-au făcut RMN, o radiografie, ecografie. Ea are dureri mai vechi şi de asta am hotărât să facem un singur aparat. Nu e însă o problemă, principalul este să-i treacă inflamaţia de la picior. Dacă îi trece inflamaţia, Larisa ştie ce are de făcut, ştim şi noi ce avem de făcut şi nu e în pericol locul ei acolo sus pe podium. Totul e să fie ea sănătoasă, să treacă această inflamaţiile. Exerciţiile le ştie, le-a făcut de atâtea ori încât trei zile nu înseamnă prea mult pentru ea'', a declarat Cristian Moldovan.
Ce a spus antrenorul lotului olimpic de gimastică despre finala în care Larisa Iordache va lupta pentru o medalie olimpică: "Exerciţiul Larisei a fost bun, au fost doar două elemente la care a avut mici ezitări şi coborârea, bineînţeles, unde a simţit durerea şi a fost greu pentru ea să fixeze aterizarea. Dar poate să-l facă şi mai bine şi medalia este posibilă. Finala va fi o finală foarte puternică, chinezoaica (Chenchen Guan) are o notă foarte mare de plecare şi o execuţie foarte bună, iar între celelalte gimnaste de la locul doi la opt sunt trei zecimi diferenţă. Diferenţa între sportive va fi făcută de execuţie"
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo