Gestul şocant al lui Ivan Kulyak, care a apărut după finala câştigată de un ucrainean, la paralele, în cadrul reuniunii de la Doha, cu un echipament cu litera "Z" pe piept, continuă să creeze ecouri. Ruşii folosesc doar termeni de "operațiune specială" sau "denazificare", când e vorba de invazia care distruge Ucraina din temelii, iar orice părere împotriva discursului oficial al lui Putin e considerată o blasfemie, fiind cadrul legal pentru ca cei vinovaţi să facă închisoare.
În acest context, Ivan Kulyak a căzut pradă într-un joc pe care mai mult ca sigur nu îl înţelege, fiind promotorul politicii Kremlinului. La festivitatea de după finala de la Doha, sportivul s-a afişat cu litera "Z" pe echipament, simbol neoficial al sprijinului pentru războiul din Ucraina.
Gestul a fost unul şocant şi probabil nu va rămâne nepedepsit, dar antrenoarea sa, legendara Valentina Rodionenko, a venit cu explicaţii ce par fantasmagorice. Atitudinea lui Ivan Kulyak a venit ca răspuns la comportamentul avut de ucraineanca Daniela Batrona, care a refuzat să împartă podiumul, tot la paralele, cu sportivele din Rusia.
Gimnastică
Pedeapsa primită de gimnastul rus care a apărut cu litera "Z" pe piept, lângă ucraineni, la Doha
18/05/2022 LA 08:03
Gestul adolescentei din Ucraina, unul văzut de mulţi perfect normal, având în vedere contextul geo-politic, a deranjat enorm la Moscova, care a vrut răzbunare. Ca atare, Ivan Kulyak a fost folosit ca un pion, iar acum va trage, probabil, repercusiunile.
"Cumva a fost nevoie să raspundem la aceste provocări! Trebuie să spunem lucrurilor pe nume! Când acea fată de 16 ani din Ucraina (n.r. Daniela Batrona) nu a ajuns pe podium cu sportivii noştri cum a fost? Ea probabil nu ştie cum copiii noştri au murit în Donbass. Pentru că noi tăcem și ei spun minciuni, ne calomniază tot timpul. Ni se cere să nu provocăm, dar ei nu se opresc. Nu putem continua să trăim așa", a spus Rodionenko pentru RIA Novosti.
CITEŞTE ŞI:
FOSTUL INTERNAŢIONAL UCRAINEAN ŞEVCENKO, ÎN LACRIMI LA TELEVIZIUNEA ITALIANĂ. MESAJUL LUI "ŞEVA"

Ivan Kulyak, în faţa unei suspendări fără precedent

Federaţia Internaţională de Gimnastică a dat deja publicităţii un comunicat, în care a anunţat că rusul va fi judecat de forurile competente pentru controversa stârnită, etichetându-i comportamentul drept unul "şocant".
"Federația Internațională de Gimnastică confirmă că va cere Fundației de Etică a Gimnasticii să deschidă proceduri disciplinare împotriva gimnastului Ivan Kuliak (Rusia), în urma comportamentului său șocant la Cupa Mondială, de la Doha, Qatar", se arată într-un comunicat.
FIG a adoptat deja măsuri suplimentare împotriva Rusiei și Belarusului pe 4 martie. Ele vor intra în vigoare de azi, 7 martie, când sportivii și oficialii ruși și belarusi (inclusiv arbitrii), nu mai au voie să participe la competițiile sub egida Federaţiei Internaţionale de Gimnastică.
Gimnastică
Ce onoare! Cătălina Ponor va fi inclusă în International Gymnastics Hall of Fame
06/04/2022 LA 13:35
Gimnastică
Larisa Iordache, prima medalie de aur din postura de antrenoare: "Am avut emoții, e normal!"
04/04/2022 LA 15:47