Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

9 zile până la #Tokyo | Medalia de aur, ținta lui Marian Drăgulescu: "Accept închisoarea de 2-3 săptămâni"

Irina Aldea

Actualizat 14/07/2021 la 13:36 GMT+3

Gimnastul român Marian Drăgulescu, în vârstă de 40 de ani, a declarat că visul său de a cuceri medalie olimpică de aur este încă viu, înaintea celei de-a cincea sa participări la Jocurile Olimpice.

Marian Drăgulescu

Credit imagine: facebook

Marian Drăgulescu este un munte de ambiție, care și-a dorit din suflet să meargă la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Gimnastul în vârstă de 40 de ani va participa la a cincea ediție a carierei sale la Jocurile Olimpice, o dovadă a perseverenței sale, a motivației și a muncii depuse în tot acest timp.
Multiplul campion mondial şi european la gimnastică artistică Marian Drăgulescu a declarat pentru Agerpres că este dispus să accepte "închisoarea de 2-3 săptămâni" de la Tokyo în schimbul medaliei de aur. Sportivul urmăreşte titlul olimpic, singurul care îi lipseşte din palmares, şi susţine că şansele de a-l obţine sunt la fel de mari care ale oricărui alt participant la concurs.

Marian Drăgulescu merge la Tokyo cu gândul la medalia de aur

Marian Drăgulescu, unul dintre veteranii Jocurilor Olimpice de la Tokyo, este de părere că vârsta nu constituie un impediment în realizarea obiectivului său. El consideră că forma sportivă în ziua concursului şi sănătatea sunt cele mai importante aspecte. Competiţia de la Tokyo ar putea fi ultima din cariera lui Marian Drăgulescu, acesta precizând că nu va avea regrete deoarece a dat totul gimnasticii în ultimii 33 de ani.
Marian Drăgulescu
"Gândul meu e în continuare la aurul olimpic. Îmi voi juca şansa la aur, ca fiecare sportiv care ajunge la Jocurile Olimpice. Contează să fii bine, să fii sănătos, să fii puternic, să ai toate simţurile ascuţite exact în ziua care trebuie. Asta contează cel mai mult. Pentru că dacă vorbim de pregătire, cu siguranţă că toţi sportivii care ajung la o competiţie de un asemenea nivel sunt extrem de bine pregătiţi", a spus Marian Drăgulescu pentru Agerpres.
Despre condițiile și restricțiile de la Jocurile Olimpice: "Din "fericire", ca să şi glumim puţin, această situaţie este pentru toată lumea. Nu sunt excepţii, toţi vom concura în aceleaşi condiţii. Ne vom adapta şi vom încerca să nu uităm pentru ce suntem acolo, ca să concurăm cât mai bine şi să ne întoarcem acasă cu medaliile de gât. Accept două-trei săptămâni de "închisoare" pentru medalia de aur.
Ca să nu mai spun că noi suntem deja de ceva timp în cantonament de carantină la Izvorani... suntem în bulă aici şi ne obişnuim cu ceea ce înseamnă izolarea. Numai medaliile să vină. Satisfacţia o să fie uriaşă. Nici nu ne vom mai aduce aminte că am stat închişi în perioada asta dacă lucrurile ies aşa cum ne dorim. Şi chiar dacă nu vor ieşi, important e că facem toate demersurile, ne pregătim cât putem de bine şi încercăm să dăm tot ce avem mai bun, atât în sala de antrenament, cât şi în competiţie, la Tokyo. Mai departe, vom vedea cum se vor alinia planetele" – Drăgulescu, pentru Agerpres.
Marian Drăgulescu
Jocurile Olimpice de la Tokyo, ultima ediție pentru Marian Drăgulescu? "Cred că da. La un moment dat va trebui să fac şi pasul ăsta spre retragere. Cred că am stat în acest sport mult peste aşteptările unora... şi chiar aşteptările mele. Gimnastica e un sport care solicită organismul foarte mult, majoritatea sportivilor se retrag până la vârsta de 30 de ani. Aşa încât dacă mă voi retrage după aceste Jocuri Olimpice nu voi avea vreun regret, nu voi trăi cu sentimentul că nu am făcut tot ce s-a putut în cei 33 de ani de gimnastică" – Drăgulescu, pentru Agerpres.
picture

#OlympicTalks Marian Drăgulescu - visul olimpic la 40 de ani, la a 5-a ediție a Jocurilor Olimpice

Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo