La doar 20 de ani, Maria Holbură a decis să pună punct carierei sale în gimnastică. Maria a pornit pe acest drum la cinci ani, la CSS 1 Constanta, dar s-a încheiat, iată, cu o participare la Jocurile Olimpice, dar și cu decizia dureroasă de a-și lua rămas bun de la disciplina care ne-a adus atâtea bucurii dea lungul timpului.
"Multe nu am de spus. Am decis să pun capăt carierei mele de gimnastă și le mulțumesc tuturor celor care au făcut parte din ea. Sunt foarte mândră de mine și de ceea ce am reușit sa realizez până acum", a transmis Maria Holbură pe contul personal de Instagram, la doar două zile de la încheierea Jocurilor Olimpice de la Tokyo.
Tokyo 2020
Gimnastică - Tokyo 2020 - Rezumate de la Olimpiadă
26/07/2021 LA 19:18

Maria Holbură a anunțat că se retrage din gimnastică

De curând, Maria și-a împlinit visul de a concura la Jocurile Olimpice, ea participând la evenimentul de la Tokyo. Deși nu s-a calificat în finală, sportiva legitimată la CS Farul rămâne cu bucuria evoluției olimpice, o întrecere la care gimnastica românească a avut numai trei reprezentanți: ea, Larisa Iordache şi Marian Drăgulescu.
În Japonia, Maria s-a clasat pe locul 65 la individual compus, după un concurs fără ratare. "A fost cea mai emoționantă zi din viața mea, pentru ca am reușit sa concurez aici, la Jocurile Olimpice. Poate pentru unii nu înseamnă nimic, dar pentru mine înseamnă totul. Am muncit atâția ani doar pentru a ajunge aici și să mă bucur de concurs", a transmis gimnasta, potrivit lead.ro.
Formată la Clubul Sportiv Şcolar numărul 1 din Constanţa, Maria a fost transferată, de la începutul lui 2016, an în care a făcut trecerea la seniorat, la CS Farul Constanţa. Din 2013, a devenit componentă a lotului de junioare, după care a fost promovată la lotul de senioare al României.
Tokyo 2020
9 zile până la #Tokyo | Medalia de aur, ținta lui Drăgulescu: "Accept închisoarea de 2-3 săptămâni"
14/07/2021 LA 09:34
Tokyo 2020
Marian Drăgulescu va participa pentru a 5-a oară în carieră la Jocurile Olimpice! "Visul meu e viu!"
13/07/2021 LA 20:26