Pentru prima dată în istorie, Campionatul European de handbal masculin va fi organizat de trei țări, în perioada 9-26 ianuarie. Austria, Suedia și Norvegia vor fi gazdele turneului final cu 24 de echipe, o altă premieră, după ce numărul acestora a crescut de la 16. Din păcate, România nu va participa la turneul final. Naționala noastră a terminat pe ultimul loc în grupa de calificare cu Franța, Portugalia și Lituania.

Danemarca, favorită să câștige al treilea titlu european

Danemarca este considerată favorită. Acest pronostic a fost confirmat de victoria clară cu Franța într-un amical la Paris. Va fi un Campionat European multe multe naționale puternice precum Spania, Germania, Franța, Norvegia, Croația, Ungaria, Polonia sau Suedia. Trei echipe naționale vor debutala acest Campionat European: Letonia, Bosnia și Țările de Jos (Olanda).
Olympic Games
Tokyo 2020 - Spain vs Egypt - Handball - Men's bronze medal match – Rezumate de la Olimpiadă
07/08/2021 LA 10:38
Toate marile echipe ale continentului vor participa la această ediție. Danemarca este campioana olimpică și mondială, Franța este multiplă laureată olimpică și mondială, Norvegia este vicecampioana mondială și Germania este învingătoarea din 2004 si 2016.
Danemarca este favorită, dar selecționerul Nikolaj Jacobsen nu poate conta pe doi jucători importanți accidentați: Casper Ulrich Mortensen (FC Barcelona) și Henrik Toft Hansen (PSG). Marele avantaj însă va fi reprezentat de faptul că vor juca meciurile la Malmo, unde fanii danezi pot ajunge foarte ușor.

Spania este campioana europeană

Spania este deținătoarea trofeului și va veni la Euro 2020 cu aproape tot lotul de acum 2 ani. 15 din 17 jucători au luat parte la performanța din 2018.
Franța vine cu tot ce are mai bun. De 3 ori campion mondial, selecționerul Didier Dinart are la dispoziție o echipă cu Nikola Karabatic, Luc Abalo, Ludovic Fabregas și noua senzație Melvyn Richardson.
https://i.eurosport.com/2018/05/27/2343294.jpg
Vom avea parte de jucători spectaculoși la turneul final care va începe pe 9 ianuarie.
Cei doi portari ai Suediei, Andreas Palicka și Mikael Appelgren, joacă în Germania la Lowen și vor face grea misiunea de alegere a selecționerului suedez.
Golgeterul și cel mai bun jucător al ultimului Mondial, Mikkel Hansen este gata să ridice nivelul, după o perioadă în care a fost accidentat. Vedeta lui PSG; Hansen este așteptat să strălucească, din nou, pentru naționala Danemarcei.
https://i.eurosport.com/2018/01/25/2254341.jpg
Francezul Dika Mem vine cu un plus de experiență de la Barcelona, unde în acest sezon a jucat excelent și la doar 23 de ani se anunță un jucător de calibru.
Un alt jucător foarte interesant este norvegianul Sander Sagosen, liderul acestei selecționate de mai mulți ani. La fel de important este veteranul Uwe Gensheimer pentru Germania.

Cele șase grupe:

Grupa A (Graz)
Croatia, Belarus, Muntenegru, Serbia
Grupa B (Viena)
Cehia, Macedonia, Austria, Ucraina
Grupa C (Trondheim)
Spania, Germania, Letonia, Țările de Jos
Grupa D (Trondheim)
Franța, Norvegia, Portugalia, Bosnia
Grupa E (Malmo)
Danemarca, Islanda, Ungaria, Rusia
Grupa F (Goteborg)
Suedia, Slovenia, Elveția, Polonia
Primele două clasate din fiecare grupă merg mai departe în grupele principale. Meciurile din aceste grupe vor avea loc la Viena și Malmo, iar semifinalele și finala la Stockholm.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Olympic Games
Franța, victorie mare contra Spaniei, în turneul de handbal. Faza meciului
30/07/2021 LA 07:23
Campionatul Mondial
Danemarca rămâne regina handbalului masculin!
31/01/2021 LA 18:00