Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Campionatul European de Handbal Feminin | Cu cine va juca România în grupa principală

Ion Alexandru

Actualizat 06/12/2020 la 09:47 GMT+2

Echipa națională de handbal feminin a României a reușit o victorie muncită în fața Poloniei și odată cu aceasta calificarea în grupa principală. Regulamentul spune, însă, că acest succes nu se ia în calcul pentru a doua fază a competiției din Danemarca.

Cristina Neagu a fost motorul naționalei de handbal a României în victoria cu Polonia

Credit imagine: Eurosport

28-24 cu Polonia este succesul care ne menține în competiție. Naționala de handbal feminin nu a strălucit până acum la Euro, dar a reușit să treacă de prima fază a grupelor, așa cum a făcut-o de fiecare dată până acum la Euro. Fetele lui Bogdan Burcea au făcut o repriză excelentă cu Polonia, care ne dă speranțe pentru faza următoare.
Meciul de luni este cel care ne-ar putea aduce puncte pentru grupa principală, dar Neagu &co se vor lupta cu principala favorită la câștigarea trofeului european, naționala Norvegiei. Conform regulamentului, punctele acumulate în prima fază a grupelor în fața ultimei clasate nu se conforizează pentru grupa principală.

Adversarele din grupa principală

România are nevoie de o minune luni seară contra Norvegiei pentru a spera la ceva în Grupa Principală. E clar că va fi foarte greu cu 0 puncte în fața celor trei echipe care vor veni din Grupa C. Olanda este marea favorită a acelei grupe, iar marea supriză ar putea fi Croația, care a debutat, surprinzător, cu o victorie în fața Ungariei. În acest context, formația maghiară păstrează șanse mici de a trece de prima fază a grupelor de la acest Campionat European și România s-ar putea lupta săptămâna viitoare cu Olanda, Croația și Serbia.
România a învins Polonia cu 28-24 la Europeanul de handbal
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo