Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Campionatul European de handbal feminin: rezultatele primei zilei și primul meci amânat de Covid-19

Cezara Paraschiv

Publicat 04/12/2020 la 14:17 GMT+2

Campionatul European de handbal se confruntă deja cu probleme din cauza Covid-19. Organizatorii au fost nevoiți să anunțe amânarea unui meci chiar în ziua de debut a turneului final.

EHF Euro 2020: Norvegia șik-a arătat forța în fața Poloniei

Credit imagine: Newspix

Serbia - Olanda este primul meci amânat la Campionatul European de handbal feminin din 2020.
Naționala Serbiei, cu trei jucătoare de la SCM Râmnicu Vâlcea în lot, a ajuns în Danemarca joi, în ziua de debut a acestei a 14-a ediții a turneului continental, iar una dintre jucătoare depistată pozitiv la sosire. EHF a luat prompt decizia de a amâna cu 24 de ore duelul sârboiacelor cu Olanda, programat inițial să se dispute vineri, de la 21:30. La fel cum s-a întâmplat și în cazul echipei României, după ce Laura Chiper a fost depistată cu Covid, întreaga echipă a fost plasată în carantină pentru o zi, până la re-testarea tuturor membrilor delegației, în timp ce jucătoarea în cauză a fost izolată. Meciul dintre Serbia și Olanda se va juca sâmbătă, de la ora 21:30.
"Joi (n.r. - 3 decembrie), la sosirea echipei naționale a Serbiei, o jucătoare a echipei Serbiei a fost testată pozitiv cu Covid-19. În conformitate cu protocolul de igienă în vigoare la EHF EURO 2020, jucătoarea a fost izolată și rămâne în carantină. Toate testele celorlalți membrii ai echipei au fost negative. Echipa a fost izolată și jucătoarele vor fi testate din nou mâine (n.r. - vineri)”, a transmis Federația Europeană de Handbal, prin intermediul unui comunicat.
  • Reamintim faptul că Danemarca a primit organizarea integrală a Campionatului European de Handbal din 2020, după ce Norvegia, desemnată inițial a doua gazdă de către EHF, a anunțat că ar impune un protocol și mai strict, conform căruia olrice rezultat pozitiv al unui membru al delegației ar duce automat la eliminarea respectivei țări din competiție.
Serbia nu se numără printre favoritele de la Euro 2020, conform cotelor oferite de casele de pariuri.

Rezultatele înregistrate joi, la Campionatul European de handbal din Danemarca

În Grupa D, care ne interesează cel mai mult pentru că este grupa în care evoluează Neagu & Co, Norvegia și-a confirmat pe teren statutul de principală favorită la Euro 2020 la debutul din Danemarca, reușind să înscrie cele mai multe goluri în prima zi a turneului (35), zdrobind Polonia. Din păcate, România a fost la polul opus, având cel mai slab atac în prima zi, cu doar 19 goluri. Rusia, considerată a treia favorită a turneului, dar și Suedia au debutat cu dreptul în Danemarca.
  • Norvegia - Polonia 35-22
  • Suedia - Cehia 27-23
  • Rusia - Spania 31-22
  • Germania - România 22-19

Programul de vineri, al zilei a 2-a de la Campionatul European:

  • Franța - Muntenegru (ora 19:15)
  • Ungaria - Croația (ora 19:15)
  • Danemarca - Slovenia (ora 21:30)

Programul grupei D la Campionatul European de handbal feminin

  • 3 decembrie: România - Germania 19-22
  • 3 decembrie: Norvegia - Polonia 35-23
  • 5 decembrie, ora 17:00: Polonia - România
  • 5 decembrie, ora 19:15: Germania - Norvegia
  • 7 decembrie, ora 19:15: Germania - Polonia
  • 7 decembrie, ora 21:30: România - Norvegia
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo