Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România, la startul Campionatului European de handbal: de ce se teme Neagu & mesajul selecționerului

Cezara Paraschiv

Publicat 03/12/2020 la 15:52 GMT+2

România – Germania este meciul care deschide Campionatul European de handbal feminin 2020, joi, de la ora 19:00. Naționala noastră nu va conta în această primă partidă pe portărița Denisa Dedu. Cristina Neagu și selecționerul Bogdan Burcea au prefațat startul turneului final.

neagu ro

Credit imagine: Getty Images

România debutează la Campionatul European de handbal feminin contra Germaniei, la Kolding (Danemarca), joi, de la ora 19:00. Cristina Neagu va conduce din teren “tricolorele”, ea revenind la turneul final din postura de cea mai bună marcatoare din istoria întrecerii (237 de goluri).

Absențe notabile pentru România

Naționala României are absențe importante la startul Campionatului European de handbal feminin.
După o primă lovitură reprezentată de indisponibilitatea pivotului Crina Pintea, testată pozitiv cu Covid-19 înainte de plecarea spre Danemarca, selecționerul Bogdan Burcea le-a pierdut și pe Laura Chiper, dar și pe Denisa Dedu. Extrema dreapta are Covid-19 și va rata Europeanul, fiind plasată automat în carantină, în timp ce Dedu va absenta doar de la meciul cu Germania. Chiper a fost testată pozitiv în Danemarca, motiv pentru care întreaga echipă a României a fost în izolare pentru 24 de ore. Dedu a fost considerată contact direct, fiind colega de cameră a Laurei, iar EHF nu i-a dat acceptul de a juca înainte de efectuarea celui de-al doilea test – programat pentru joi dimineață. Din fericire, rezultatul testului Denisei a fost negativ, notează gsp.ro, însă Dedu nu va fi în poartă contra Germaniei, nefiind trecută pe foaia de joc.

Echipa României pentru meciul cu Germania, CE handbal

  • Portari: Ana-Maria Măzăreanu, Yuliya Dumanska
  • Extreme stânga: Nicoleta Dincă, Ana Maria Iuganu
  • Interi stânga: Cristina Neagu, Anca Polocoșer
  • Centri: Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Andreea Popa, Ana-Maria Țicu
  • Interi dreapta: Laura Popa, Ana-Maria Savu
  • Extreme dreapta: Alexandra Dindiligan, Sonia Seraficeanu
  • Pivoți: Lorena Ostase, Alexandra Subțirică Iovănescu

Cristina Neagu se teme de adversarul invizibil la Campionatul European de handbal feminin

România a terminat pe locul 4 precedenta ediție a Campionatului European, însă nu se numără printre favoritele competiției la câștigarea trofeului.
Cristina Neagu, motorul echipei naționale și liderul vestiarului, este rezervată înainte de startul competiției, temându-se mai ales de inamicul invizibil Covid-19, dar și de lipsa de omogenitate a echipei. "România nu a mai jucat niciun meci oficial sau amical de un an de zile. Sunt fete care au debutat anul trecut și n-au mai jucat la națională de atunci. E un handicap foarte mare cu care pornim la drum, sper să-l suplinim printr-o unitate mai mare, printr-o dorință mai mare, printr-o energie mai bună și să intrăm într-o formă cât mai bună pe parcursul turneului. Avem o echipă destul de neexperimentată la acest Campionat European, cel puțin centrul apărării va fi format din niște jucătoare care au jucat puțin sau deloc pe poziția aceea. Va fi greu și pentru ele, însă mergem la drum și avem încredere în jucătoarele noastre. Vom încerca să ne încurajăm una pe cealaltă și vom încerca să suplinim absențele și carențele actuale", a declarat Neagu pentru site-ul Federației Române de Handbal.
Cea mai bună handbalistă a lumii a înfruntat coronavirusul în luna octombrie și accentuează impactul pe care acesta îl va avea în Danemarca: "În condițiile actuale, performanța pică pe locul doi, pentru că toată lumea este îngrijorată de acest virus, încercăm să ne ferim. O să conteze pentru că în momentul în care la o echipă o să apară mai multe cazuri de COVID-19, acea formație nu va putea alinia cea mai bună formulă și va avea probleme. În condițiile actuale, se pare că acest coronavirus este un adversar mai puternic decât cei obișnuiți la handbal. Norvegia, Rusia, Franța, poate și Danemarca se bat la primele locuri, Spania la fel, Olanda", a mai transmis Cristina Neagu.

Bogdan Burcea: "Dacă jucătoarele de la 9 metri reușesc să îmbrace jocul Cristinei Neagu, sunt convins că vom avea succes"

Selecționerul României, Bogdan Burcea, a vorbit pe larg despre participarea României la Campionatul European pentru site-ul Federației Române de handbal, evidențiind aspectele cele mai importante pentru atingerea unei performanțe bune. "Numai echipa poate reprezenta un atu. Dacă jucătoarele de la 9 metri reușesc să îmbrace jocul Cristinei Neagu, sunt convins că vom avea succes. Ele trebuie să aibă încredere în forțele proprii, să aibă încredere în ceea ce am pregătit în puținul timp pe care l-am avut la dispoziție și să lupte până în ultima fracțiune de secundă pentru victorie", a subliniat Burcea.
Selecționerul a analizat mai departe: "Laura și Crina sunt două jucătoare care au jucat la ultimele turnee finale, au avut meciuri în Champions League în acest an, erau jucătoare care puteau să ofere un plus acestei echipe. E cel mai ușor să te plângi de condiții sau de neajunsuri, important e să ne concentrăm, să avem o echipă unită, să fim disciplinați și să credem în șansa noastră".
Antrenorul în vârstă de 48 de ani a explicat și cum a gestionat perioada de izolare impusă României după ce Laura Chiper a fost testată pozitiv cu Covid-19. "Au trecut două zile fără antrenamente, însă fetele au făcut mișcare în camera de hotel, au urmat un program cu exerciții recomandat de către staff. La antrenament s-au simțit foarte bine, le-am văzut entuziaste, concentrate și hotârate".
  • Partida România – Germania este transmisă în direct pe Digisport, Telekom și Look Sport, dar și în format LIVE TEXT pe www.eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo