Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cristina Neagu, un car de nervi după România – Muntenegru 34-35: "Să nu mai arbitreze pe nimeni"

Irina Aldea

Actualizat 15/11/2022 la 21:42 GMT+2

Naţionala feminină de handbal a României a fost învinsă de echipa Muntenegrului cu scorul de 35-34 (18-18), marţi seara, la Skopje, într-un meci din a doua grupă principală a Campionatului European - EHF EURO 2022, din Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru. Cristina Neagu, cea mai bună marcatoare din istorie la Europene, a avut un discurs dur la finalul partidei la adresa arbitrajului.

Cristina Neagu. România - Muntenegru. Credit foto: Marius Ionescu

Credit imagine: facebook

Tricolorele, care aveau nevoie de o victorie ca să rămână în cursa pentru semifinale, au făcut un meci foarte bun, dar au pierdut la limită, după un joc presărat cu multe decizii controversate de arbitraj în favoarea gazdelor. Muntenegru a avut un început mai bun de meci şi a condus cu 6-3 (min. 7), România a egalat (6-6), dar echipa antrenată de Bojana Popovic a avut iniţiativa în continuare (10-8, 11-9). România a reuşit să întoarcă scorul, 14-12 (21), dar la pauză a fost egalitate, 18-18.
Betano Afiș, varianta 2
Acest conținut vă este oferit de Betano.
Diferența au făcut-o deciziile celor două arbitre. Cristina Neagu s-a dus după meci la masa oficială și le-a bătut obrazul oficialilor. Eliza Buceschi a cerut și ea explicații celor două arbitre. Din nefericire pentru noi, Muntenegru merge însă în semifinale, România poate spera la cel mult locul 8.
CITEȘTE ȘI:

Cristina Neagu a răbufnit la adresa arbitrajului după România – Muntenegru 34-35

Cristina Neagu, care are 296 de goluri la Europene, fiind cel mai bun marcator din istorie la turneele finale (feminin sau masculin), a avut un discurs dur la adresa arbitrajului: "Deja e al nu știu câtelea meci de la acest European care se desfășoară în acest fel. Nu mă interesează cine ce va spune acum, că așa suntem noi românii, că vorbim despre arbitraje atunci când pierdem... dar dacă nici acum nu-ți dai seama că eram echipa care merita să câștige... înseamnă că nu-ți pasă de sport. S-a văzut clar pe teren, eu chiar vreau să văd ultima fază. Sunt 99,9% convinsă că jucătoarea Muntenegrului a făcut dublu dribling înainte să scoată 7 metri. Arbitrii nu vor să se uită la video la niciun meci de-al nostru. Eu nu am ce să spun astăzi. Am luptat din primul până în ultimul moment, echipa a fost senzațională, am fost echipa care merita să câștige astăzi. Fetele care ne-au arbitrat n-ar trebui să arbitreze pe nimeni.
Pe mine nu mă scot din ritm arbitrii, eram foarte obosită, a fost al cincilea meci. Am jucat om la om și cred că am făcut un efort supraomenesc, jucând în apărare atât de mult. S-a văzut cum au arbitrat azi, din primul minut până în minutul 60. Nu am nicio treabă cu Muntenegru, iubesc această țară, am jucat cu toate fetele, am jucat acolo, mă înțeleg cu ele foarte bine, nu e vina lor, dar azi am fost echipa mai bună.
Eu cred că am câștigat o echipă la acest turneu final. Toată lumea a spus că o să fim ciuca bătăilor. După cum vedeți, nu e așa. Am fost la limită în 2 meciuri împotriva a 2 adversari mai bine cotați decât noi. Mai avem un meci, cu siguranță vom face tot ce putem pentru a câștiga. Nu avem timp de odihnă. E frustrant că am pierdut la un gol, și cu Olanda, și acum. Am avut ghinion că am prins Olanda la început de campionat. Nu mai e timp acum să întoarcem mortul de la groapă. Nu poți juca nimic cu un astfel de arbitraj. Nu ai cum să joci împotriva unor decizii ca astea. La meciurile noastre niciodată nu se duc la ecranul ăla să vadă ce s-a întâmplat. Nu vor pur și simplu, nu înțeleg de ce. Pe noi acest meci ne putea ține în cărți pentru semifinale", a spus Cristina Neagu la interviul de după meci.
Turneul Campionilor se vede în săptămâna 13 – 20 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo