Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Eliza Buceschi e categorică: "Dacă vrem să mai contăm în handbalul mondial, trebuie să ne schimbăm stilul!"

Marian Ursescu

Publicat 08/11/2022 la 12:27 GMT+2

Centrul naționalei României spune că noi, de la juniori, nu învățăm șă jucăm în viteză, pe repuneri rapide. "Handbalul de azi se joacă mult pe forță și pe viteză", a declarat handbalista Rapidului

Eliza Buceschi

Credit imagine: facebook

FOTO Marius Ionescu (Skopje)
România a nimerit, fără îndoială, la Euro 2022, într-una dintre cele mai grele grupe. Franța și Olanda sunt favorite la Top 4 mondial, la fiecare turneu. Jocul ”tricolorelor” a fost unul bun contra Olandei (28-29), dar în fața Franței nu am mai rezistat și am pierdut categoric (21-35).
S-a adus din nou în discuție faptul că jocul României e unul învechit, de modă veche, că nu facem apărare și nu ne repliem, că nu avem contraatacuri și un joc în mare viteză. Cifrele spun asta. România pasează extrem de mult în încercarea de a găsi soluții care să desfacă apărările adverse.

Pe locul 2 la numărul de pase! Ultima e Norvegia

În statisticile făcute de Federația Europeană de Handbal la acest Euro, după primele două jocuri, România este a doua după numărul de pase, cu 1944! Ne depășește doar Macedonia de Nord cu 2019. Trebuie să înțelegem că aici, posesia nu e una care să fie trecută în evidență la lucruri pozitive. Numărul mare de pase înseamnă că România stă foarte mult în atac, se chinuie să înscrie în pozițional.
statistica pase
Ca un argument, chipele cu cele mai puține pase, cele care reușesc să marcheze rapid și care au numai victorii: Norvegia (locul 16, ultimul, cu 1110), Olanda (locul 15 – 1178) și Franța (locul 14 – 1219).
Eliza Buceschi a fost tranșantă după meciul pierdut în fața Franței și a spus că România nu e învățată de la copii și juniori să joace în viteză. "Cred că este un lucru care ne lipsește de la junioare, de la începutul handbalului, nu avem această școală. Înscriem destul de multe goluri din pozițional, poate mai multe ca orice echipă, însă niciun gol pe contraatac și faza a doua. Golurile ușoare nu-ți consumă energia și chiar îți dau energie. Asta trebuie să învățăm și noi în viitor dacă vrem să mai contăm în handbalul mondial", a declarat Eliza.
Sigur că statistica numărului de pase nu spune totul. Spania, care a pierdut și ea ambele meciuri la Euro 2022, e pe locul 12 (1437 pase), iar Croația care a învins Ungaria, e pe locul 3, în spatele României, cu 1802.

Alergăm mult, ne zbatem, nu avem eficiență

În statisticile privind kilometrii parcurși într-un meci, româncele sunt, de asemenea în top, pe locul 2. În două meciuri, handbalistele românce au adunat în total 67,21 kilometri. Ne întrec doar elvețiencele cu 69,93 km. Top 3 este încheiat de Serbia cu 65,62 km. Pe 4 sunt macedonencele cu 64,81 km. Toate cele patru echipe au pierdut ambele partide de la Euro 2022!
Surprinzător, pe locul 5 sunt olandezele cu 64,46 km, iar pe 6 Norvegia cu 64,13 km. Două echipe care sunt în top. Cel mai puțin au alergat până acum Germania, Polonia, Danemarca, Nemțoaicele cu 60,47 km, au 9 kilometri mai puțin decât elvețiencele!
Sigur că, nu e un lucru neapărat rău că alergăm mult, România a avut și doi adversari de top, dar mai mult ar trebui să meargă mingea și mai puțin să alerge jucătoarele!
statistica distanta parcursa

"Viitorul e singurul pe care-l putem schimba!"

După înfrângerea cu Franța, Florentin Pera a chemat echipa la o discuție. "Ne-a spus că acum nu mai putem schimba decât viitorul. Iar viitorul este meciul cu Macedonia de Nord. Sperăm și cred cu tărie că-l putem câștiga", a dezvăluit discuția internă Eliza Buceschi.
Centrul Rapidului și al ”naționalei” a spus, la final: "Handbalul de azi se joacă mult pe forță și pe viteză. Dacă vrem să contăm în handbalul mondial, trebuie să ne ocupăm mai mult de copii și de juniori, să-i învățăm să joace în viteză, cu repuneri rapide!".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo