Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Surpriză uriașă la Campionatul European de Handbal! Portugalia, victorie cu Franța

Irina Aldea

Publicat 10/01/2020 la 21:38 GMT+2

Portugalia a produs surpriza zilei la Campionatul European de Handbal la Trondheim, în Norvegia.

Portugalia

Credit imagine: Getty Images

Campionatul European de handbal masculin, ediția din 2020, cea de a 14-a ediție a competiției continentale, are loc între 9 și 26 ianuarie și e găzduit pentru prima dată de trei țări, Austria, Norvegia și Suedia, din semifinale meciurile urmând a se juca la Stockholm. Spania este campioana en-titre.
Portugalia a produs surpriza zilei la Trondheim, în Norvegia. Portughezii s-au impus în fața Franței, care era marea favorită a duelului din grupa D, din care mai fac parte Norvegia și Bosnia. Portugalia a învins Franța cu scorul de 28 la 25 și este în acest moment pe primul loc în grupă. Cei mai buni marcatori au fost Mem (Franța), cu cinci reușite, la egalitate cu Branquinho (Portugalia).

Portugalia, surpriza zilei la CE de Handbal

Franța s-a clasat pe locul 3 la ultima ediție a CE de Handbal, iar titlul nu l-a mai cucerit din 2014. Francezii au venit în Norvegia cu gândul de a recâștiga coroana și de a obține calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă francezii au fost învinși încă de la primul meci. Interesant este că Franța s-a calificat la turneul final făcând parte dintr-o grupă formată din Portugalia, România și Lituania. Echipa condusă de Didier Dinart a pierdut un joc în preliminarii, la Guimaraes, cu 33-27, însă francezii au revenit rapid într-un meci cu Portugalia, cu un succes la 9 goluri diferență la trei zile distanță, 33-24.
De partea cealaltă, Portugalia a revenit la Campionatul European după o pauză de 14 ani, clasându-se pe locul secund în grupa din care a făcut parte și România. Portughezii au realizat cu un punct mai puțin decât Franța, după ce în ultimul joc au obținut doar un rezultat de egalitate cu Lituania, 28-28. La cârma Portugaliei se află Paulo Pereira, cel care a câștigat Cupa Challenge cu CSM București în sezonul trecut.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo