Campionatul European de handbal masculin, ediția din 2020, cea de a 14-a ediție a competiției continentale, are loc între 9 și 26 ianuarie și e găzduit pentru prima dată de trei țări, Austria, Norvegia și Suedia, din semifinale meciurile urmând a se juca la Stockholm. Spania este campioana en-titre.
Portugalia a produs surpriza zilei la Trondheim, în Norvegia. Portughezii s-au impus în fața Franței, care era marea favorită a duelului din grupa D, din care mai fac parte Norvegia și Bosnia. Portugalia a învins Franța cu scorul de 28 la 25 și este în acest moment pe primul loc în grupă. Cei mai buni marcatori au fost Mem (Franța), cu cinci reușite, la egalitate cu Branquinho (Portugalia).
Campionatul European
Surpriză până la capăt! Suedia a învins Franța și joacă finala cu Spania
28/01/2022 LA 22:03

Portugalia, surpriza zilei la CE de Handbal

Franța s-a clasat pe locul 3 la ultima ediție a CE de Handbal, iar titlul nu l-a mai cucerit din 2014. Francezii au venit în Norvegia cu gândul de a recâștiga coroana și de a obține calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă francezii au fost învinși încă de la primul meci. Interesant este că Franța s-a calificat la turneul final făcând parte dintr-o grupă formată din Portugalia, România și Lituania. Echipa condusă de Didier Dinart a pierdut un joc în preliminarii, la Guimaraes, cu 33-27, însă francezii au revenit rapid într-un meci cu Portugalia, cu un succes la 9 goluri diferență la trei zile distanță, 33-24.
De partea cealaltă, Portugalia a revenit la Campionatul European după o pauză de 14 ani, clasându-se pe locul secund în grupa din care a făcut parte și România. Portughezii au realizat cu un punct mai puțin decât Franța, după ce în ultimul joc au obținut doar un rezultat de egalitate cu Lituania, 28-28. La cârma Portugaliei se află Paulo Pereira, cel care a câștigat Cupa Challenge cu CSM București în sezonul trecut.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Campionatul European
Nebunie la Budapesta. Franța a învins Danemarca și a prins semifinalele Euro. Islanda marea perdantă
26/01/2022 LA 21:30
Olympic Games
Franța a învins Egiptul și s-a calificat în a 4-a finală olimpică consecutivă la handbal masculin
05/08/2021 LA 10:49