Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Spania bate Danemarca și va juca a patra finală consecutivă la Europene!

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 28/01/2022 la 21:35 GMT+2

Danezii au preferat să joace cu ibericii în semifinale și i-au lăsat pe francezi să câștige! Islandezii, care au ratat Careul de ași, spun acum că s-a făcut dreptate

Spania

Credit imagine: Getty Images

De MARIAN URSESCU
Danemarca era pentru Spania ”bestia negra”. Așa au numit-o ibericii pe campioana mondială și vicecampioana olimpică. Nordicii îi bătuseră pe spanioli în ultimele patru confruntări: 23-27 la Jocurile Olimpice de la Tokyo, 33-35 la Mondialul 2021 din Egipt, 22-25 la Europeanul din 2018 și 23-27 la Euro 2016.
Poate tocmai de aceea Danemarca a mai ales să joace încă o dată cu Spania. Toată lumea a vorbit că trupa lui Nikolaj Jakobsen a lăsat garda jos în finalul meciului cu Franța, din grupe. A pierdut meciul 29-30 și a terminat a doua în grupă. De suferit au avut și islandezii, care astfel au rămas în afara semifinalelor.
"Se pare că Danemarca ne-a ales pe noi pentru semifinalele, ei ne văd ca pe o echipă mai confortabilă. Se pare că le place să joace împotriva noastră, dar toate jocurile sunt diferite. Atât la Tokyo, cât și la Cupa Mondială din Egipt, jocurile au fost foarte strânse. Circumstanțele sunt diferite", a spus nonșalant, după acel Danemarca-Franța 29-30 și selecționerul Spaniei, Jordi Ribera.

Doar o repriză la conducere

Menajați în fața Franței, vedetele Mikkel Hansen, Magnus Saugstrup, Mathias Gidsel au revenit pe teren cu Spania. Și danezii au fost la conducere în prima repriză a semifinalei. A fost 8-4, 11-8 și o diferență minimă la pauză, 14-13.
Danezii i-au luat la preț de matineu pe spanioli. Aroganța lor avea însă să-i coste. Spania a egalat la 14, iar apoi au trecut în avantaj, 17-16, prima oară. Portarul Perez de Varga a făcut minuni între buturi, Aleix Gomex a fost ca un spiriduș înainte și înapoi, marcând din toate unghiurile, iar veteranul Joan Canellas și-a asumat responsabilitatea aruncărilor de la distanță.

"Istoric, unic, legendar. Cel mai bun exercițiu al celei mai bune generații spaniole din istorie"

Danezii au părut uluiți de jocul ibericilor, de apărarea exactă și nu au mai putut să revină. Spania s-a impus cu 29-25, la 7 ani diferență de la ultimul succes!
"Istoric, unic, legendar. Cel mai bun exercițiu al celei mai bune generații spaniole din istoria de 40x20", au scris cei de la Marca. referindu-se la dimensiunea terenului de handbal.
”Niciodată să nu subestimați o inimă de campion!”, a scris și Federația Spaniolă de Handbal pe tweeter după meci, sugerând că nimeni nu le dădea nicio șansă spaniolilor în fața danezilor.
Spania va juca a patra finală la rând la Europene și a 7-a din istorie. Le-a câștigat doar pe ultimele două, în 2018 și 2020.
A fost fiesta în Spania, dar și în Islanda. Rugăciunilor insularilor au fost ascultate. S-a făcut dreptate!
A doua semifinala se joacă între Franța-Suedia, de la ora 21:30.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo