Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România, învinsă clar de Spania la Campionatul European! Tricolorii au rezistat doar 20 de minute

Nicu Savin

Publicat 14/01/2024 la 20:40 GMT+2

România a pierdut în fața Spaniei, scor 24-36, în al doilea meci de la Campionatul European de handbal. Tricolorii au stat în meci în primele 20 de minute, dar apoi diferența de valoare și-a spus cuvântul.

Jorge Maqueda, în duel cu Emil Racoțea (România - Spania 24-36, Campionatul European de handbal 2024)

Credit imagine: Eurosport

România a revenit la Campionatul European după o pauză de 20 de ani, dar impactul cu cel mai înalt nivel din handbalul continental a fost unul dur. Tricolorii au pierdut în primul meci la 7 goluri diferență contra Austriei (24-31), iar azi a urmat un nou eșec clar, 24-36 în fața Spaniei.
Finalistă la ultimele 3 ediții (campioană în 2018 și 2020), naționala iberică venea după cea mai dură înfrângere din istoria sa la turneul final (29-39 cu Croația) și nu își mai permitea niciun pas greșit. Tricolorii au început curajos și chiar au condus la două goluri în startul meciului (5-3), dar ușor-ușor diferența de valoare a început să-și spună cuvântul.

România - Spania 24-36 | Tricolorii au rezistat doar 20 de minute în fața ibericilor

În minutul 18, tabela arătat 8-8, dar de acolo totul s-a năruit pentru băieții noștri. A urmat un parțial de 5-0 pentru iberici, iar până la pauză diferența de 5 goluri s-a păstrat (17-12). În partea secundă ecartul a crescut constant, asta și pentru că spre final Xavi Pascual a optat pentru un atac în 7, ceea ce le-a permis adversarilor să înscrie multe goluri ușoare.
S-a terminat 36-24 pentru Spania, un rezultat dureros pentru noi, dar unul care era totuși anticipat. Cel mai bun marcator al meciului a fost Aleix Gomez Abello (8 goluri), în timp ce de la echipa noastră s-au remarcat în atac Ionuț Nistor și Călin Dedu, fiecare cu câte 4 reușite.
România nu mai are nicio șansă de a se califica în faza următoare, dar aventura tricolorilor la EURO nu s-a terminat. Marți vor întâlni Croația, în ultimul meci, și trebuie să strângă rândurile pentru a părăsi cu fruntea sus competiția. În schimb, Spania va juca ultima partidă contra Austriei și este obligată să câștige pentru a fi sigură de prezența în grupele principale.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo