România a pierdut în mod dramatic meciul cu Muntenegru de la Campionatul Mondial de handbal din Japonia. Naționala noastră avea nevoie de o victorie astăzi și de cel puțin un egal în ultima rundă, contra Ungariei, ca să-și asigure calificarea în grupele principale, însă echipa lui Tomas Ryde a cedat, scor 26-27.
Odihnită din meciul cu Kazahstan de marți, Cristina Neagu a fost din nou magistrală în teren cu Muntenegru. Ea a reprezentant de departe jucătoarea meciului pentru tricolore. Chiar și așa, evoluția ei nu a contribuit la un rezultat favorabil. De patru ori cea mai bună handbalistă a anului, Cristina a vorbit despre înfrângerea încasată pe muchie de cuțit de la Muntenegru, dar și despre meciul crucial cu Ungaria.

Cristina Neagu, încrezătoare în colegele ei

Handbal
Prima reacție a Cristinei Neagu după ce și-a prelungit contractul cu CSM București! Ce planuri are
29/12/2021 LA 16:59
"A fost un meci cu multe momente bune și mai puțin bune. În final, Muntenegru a câștigat; victoria a fost obținută la limită în acest meci. Nu sunt multe de spus, sunt mândră de echipa mea, ne-am luptat foarte bine. Jucăm din ce în ce mai bine, iar acum toată concentrarea va fi pe meciul cu Ungaria de vineri. Trebuie să câștigăm pentru a ne califica în grupele principale. Nu am urmărit foarte mult meciurile lor, însă am încredere că ne vom impune", a spus Cristina Neagu pentru Gazetă.
De asemenea, Crina Pintea a vorbit și ea pe marginea rezultatului de miercuri: "Vreau să îmi felicit colegele și să spun că am arătat altfel decât zilele trecute. A fost un meci foarte dificil. Așa este în sport, unii câștigă și alții pierd. Am simțit că toate colegele au luptat până la ultima picătură de energie. Fiecare dintre noi a văzut că poate mult mai mult decât s-a întâmplat în zilele trecute. Îmi doresc din toată inima să rămânem la fel, cu atitudine. Trebuie să luăm toate lucrurile pozitive din meciul acesta și să câștigăm următorul joc cu Ungaria".
România va disputa meciul cu Ungaria vineri, la Yatsushiro General Gymnasium, Yatsushiro, de la ora 12, ora României. Primele trei clasate se vor califica în Grupele Principale ale Campionatului Mondial.

Clasamentul grupei C:

  • 1. Spania 8p (4 meciuri)
  • 2. Muntenegru 8p (4 meciuri)
  • 3. România 4p (4 meciuri)
  • 4. Ungaria 2p (3 meciuri)
  • 5. Senegal 0p (3 meciuri)
  • 6. Kazahstan 0p (4 meciuri)
Handbal
OFICIAL | Cristina Neagu și-a prelungit contractul cu CSM București pe 2 ani! Ce salariu va avea
29/12/2021 LA 08:43
Handbal
Cristina Neagu își prelungește contractul cu CSM București! Ce salariu va încasa handbalista
08/12/2021 LA 16:01