Spania este a doua echipă calificată în finala Campionatului Mondial de Handbal feminin din Japonia, după ce a învins la o diferență de șase goluri prima reprezentativă a Norvegiei, scor 28-22. Spania lupta în finală pentru supremație cu Olanda.
După ce la pauză era 13-13, Spania a turat la maxim motoarele în partea a doua și s-a calificat în finala Campionatului Mondial din Japonia. Chiar dacă norvegiencele au încercat să ofere un răspuns pe măsură, ibericele au contracarat orice atac al adversarelor.

Olanda vs. Spania în finala CM

Campionatul Mondial
Adrian Vasile vede partea plină a paharului după eșecul cu Norvegia! Concluziile selecționerului
ACUM 21 ORE
Alexandrina Cabral a fost cea mai bună marcatoare a partidei, cu șapte goluri. Pe locul doi este iberica Almudena Rodriguez, cu șase reușite. Astfel, duminică vor juca pentru medalia de bronz învinsele Rusia şi Norvegia, iar pentru trofeul mondial Olanda şi Spania. România s-a clasat pe locul 12 la Campionatul Mondial. Obiectivul tricolorelor era clasarea în primele opt.
Duminică vor avea loc finalele pentru medalii, iar învinsa din finala pentru medalia de bronz, Rusia sau Norvegia, va fi adversara României la turneul preolimpic din luna martie. Celelalte adversare sunt Coreea de Nord şi Muntenegru. Turneele preolimpice vor avea loc între 19-22 martie 2020, iar primele două clasate la fiecare din cele trei turnee se vor califica la Jocurile Olimpice din 2020.
Campionatul Mondial
România – Norvegia 22-33. Nordicele ne-au arătat cam pe unde am ajuns cu naționala feminină
IERI LA 12:40
Olympic Qualification Tournament
Norvegia - România 29-24. Tricolorele, "condamnate" să bată Muntenegru duminică
20/03/2021 LA 11:41